Εβδομάδα των τυριών: Παρμεζάνα

Ένα τυρί, σαλάτες και χίλιες άλλες συνταγές.

Εσείς που νηστεύετε διαβάζετε το κείμενο και σας τρέχουν τα σάλια, αλλά μην άγχεστε γιατί λίγες ημέρες απομένουν μέχρι το Πάσχα και μπορείτε να απολαύσετε όσα κιλά παρμεζάνας επιθυμείτε. Οι υπόλοιπες είμαστε σίγουροι πως δεν χάνετε ευκαιρία για κάνετε μία συνταγή με βασικό συστατικό ένα από τα πιο αγαπημένα τυριά των Ελλήνων, ακόμα και δεν είνει ελληνικό.

Η παρμεζάνα πήρε το όνομα της από την περιοχή Πάρμα της Ιταλίας και είναι ένα σκληρό, αλμυρό, αγελαδινό τυρί που χρειάζεται δύο χρόνια τουλάχιστον και παραμονή σε υγρό περιβάλλον για να παραχθεί.

Το διατροφικό «ταίρι» των ζυμαρικών ήταν ήδη διάσημο από το Μεσαίωνα και ακόμα και τώρα είναι το πιο διάσημο συνοδευτικό για συνταγές ζυμαρικών και σαλάτες. Το μπαλσάμικο ξίδι είναι ο ιδανικός συνδυασμός για το διάσημο τυρί, έτσι την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο δίλημμα μπροστά από τον πάγκο των τυριών μπορείτε να κάνετε μία ασφαλή επιλογή με περιεκτικότητα σε λίπος που ανέρχεται στο 26%

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ