Τι πρέπει να ξέρετε πριν πάτε για ψώνια

Τι πρέπει να ξέρετε πριν πάτε για ψώνια

Ο μίνι οδηγός για να μην την πατήσετε στο ταμείο του σούπερ μάρκετ.

Πόσες φορές έχετε βγει απλά για να πάρετε «δύο-τρία πραγματάκια» και έχετε καταλήξει να σηκώνετε το σούπερ μάρκετ ολόκληρο;

Κάτι που πάντα σας βρίσκει στο ταμείο με γεμάτο καρότσι και την πιστωτική σας να αναστενάζει. Αλλά υπάρχουν λύσεις να αντιμετωπίσετε την γυναικεία σας μανία για τα ψώνια και, ναι, να αρκεστείτε μόνο σε όσα χρειάζεστε.

1.Μην βγαίνεις από το σπίτι πεινασμένη

Μην βγεις για ψώνια αν δεν έχεις φάει ένα σνακ πρώτα, γιατί πολύ απλά όταν πεινάμε τείνουμε να είμαστε πιο παρορμητικές και να καταλήξουμε με ένα καλάθι γεμάτο πράγματα που ούτε καν τρώμε. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις που έχεις θυμό, αισθάνεσαι κουρασμένη ή ακόμα χειρότερα μόνη και θλιμμένη.

2.Μην ψωνίζετε με τα παιδιά σας

Όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ με τα παιδιά, είναι πολύ πιθανόν να έχετε παράπλευρες απώλειες -όχι στα παιδιά σας, αλλά στην πιστωτική σας κάρτα. Τα παιδιά βλέπετε έχουν την απίστευτη συνήθεια να πετάνε ό,τι τους αρέσει στο καρότσι σας σε ανύποπτη στιγμή αλλά και να σας πείθουν με λίγα δάκρυα να τους αγοράσετε τα πάντα. Αφήστε τα παιδιά λοιπόν να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τον μπαμπά τους και απολαύστε τα ψώνια σας.

3.Δεν ψωνίζουμε ποτέ χωρίς λίστα

Μισή ώρα πριν πάτε για ψώνια ανοίξτε ντουλάπια και ψυγείο και καταγράψτε τι χρειάζεστε. Επίσης πολύ σημαντικό δεν είναι απλά να γράψετε τι χρειάζεστε αλλά και πόση ποσότητα χρειάζεστε Έτσι θα ξέρετε ακριβώς τι να αναζητήσετε και που όταν θα πάτε στο σούπερ μάρκετ.

Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!