Τι κάνει μία συνταγή «ξεχωριστή»;

Τι κάνει μία συνταγή «ξεχωριστή»;

Γειά! Είμαι ο Κωστής Αλβανός και αυτό που με σιγουριά μπορώ να σου πω για μένα είναι οτι έχω κάνει άπειρα χιλιόμετρα στην Αθήνα αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, αναζητώντας και τρώγοντας αυτό που λέμε «το καλό φαγητό». Σε εστιατόρια, σε ταβέρνες, σε καντίνες. Αυτό που γίνεται με ψυχή και μεράκι.

Δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε πάντα. Και αυτό γιατί το φαγητό παραμένει ένα στοίχημα μεγάλο, αφού εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγαλώσει με ιδιαίτερα υψηλά standards αναφορικά με το καλό φαγητό – να θυμίζει σπιτικό.

Γιατί όπως και να το κάνουμε το σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό, το φαγητό που θα φτιάξεις εσύ με τα χεράκια σου, για τους φίλους σου, για την αγαπημένη σου, την οικογένεια σου είναι κάθε φορά ξεχωριστό.

Έστω και αν δεν τα καταφέρεις να κάνεις το παστίτσιο όπως το κάνει η μάνα σου η το γιουβετσάκι όπως το έκανε η γιαγιά σου και απλά φτιάξεις μια απλή μακαρονάδα με μια σάλτσα ντομάτας του εικοσάλεπτου και τρίψεις ένα καλό ελληνικό τυράκι πάνω τους, έχεις κάνει ήδη ένα πιάτο ξεχωριστό. Ένα πιάτο με αγάπη.

Γιατί τους νοιάστηκες, γιατί ήθελες να κάνεις ένα φρέσκο φαγητό για τους δικούς σου ανθρώπους και όλο αυτό το αισθάνθηκαν μέσα από το πιάτο σου.

Και εδώ ένα tip: τα ζυμαρικά είναι ο τέλειος καμβάς για να ζωγραφίσεις τα δικά σου αριστουργήματα. Μην τσιγκουνευτείς το ένστικτό σου ή τις αισθήσεις σου. Και άσε την έμπνευση να έρθει από οπουδήποτε, οποτεδήποτε και για οποιαδήποτε λόγο. Εικόνες, μυρωδιές και ιδέες κάνουν πάρτι γύρω μας και πρέπει να αφεθούμε και να το ζήσουμε. Για παράδειγμα, οι φίλοι σου μπορούν να είναι η πηγή της έμπνευσής σου καθώς και αυτοί με τους οποίους θα απολαύσεις την δημιουργία σου. Σε κάθε περίπτωση είσαι τυχερός που τους έχεις.

Απόλαυσε τις στιγμές με δοσολογίες ή και με το μάτι . Ξέχασες τι είπαμε για τις αισθήσεις σου; Βράσε το νερό. Άνοιξε το πακέτο. Κάνε τώρα την δικιά σου ξεχωριστή συνταγή. Ποιος είσαι; Είσαι και εσύ ένας ξεχωριστός μακαρονάς.