Έτσι θα ζήσεις την πιο αυθεντικά παραδοσιακή Καθαρά Δευτέρα της ζωής σου!

Έτσι θα ζήσεις την πιο αυθεντικά παραδοσιακή Καθαρά Δευτέρα της ζωής σου!

Σε κάθε περίπτωση, για να πετύχει όντως η απόπειρα για μία υπαίθρια Καθαρά Δευτέρα, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την καλύτερή σας διάθεση και φυσικά, το ιδανικό τσίπουρο.

Βρισκόμαστε μόλις μία «ανάσα» από το επερχόμενο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και κάθε κοριτσοπαρέα που σέβεται τον εαυτό της, έχει ήδη καταλήξει στο πώς θα περάσει τη συγκεκριμένη ημέρα! Αν σκέφτεστε, λοιπόν, να επισκεφτείτε κάποιο γραφικό ταβερνάκι που φημίζεται για τα θαλασσινά του, μάλλον θα ήταν καλύτερα να αναζητήσετε έναν πιο εναλλακτικό και συνάμα παραδοσιακά αυθεντικό τρόπο εορτασμού, πραγματοποιώντας ένα πικνίκ σε κάποιο φυσιολατρικό μέρος της πόλης! Όσο και αν σας αγχώνει η προετοιμασία, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές έμπειρες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε κατάλληλα για μία «ολοκληρωμένη» και απόλυτα απολαυστική σαρακοστιανή εμπειρία στην «καρδιά» της φύσης!

Σε κάθε περίπτωση, για να πετύχει όντως η απόπειρα για μία υπαίθρια Καθαρά Δευτέρα, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την καλύτερή σας διάθεση και φυσικά, το ιδανικό τσίπουρο για κάθε ραντεβού κάτω από τον ήλιο παρέα με τις κολλητές, που δεν είναι άλλο από το εκλεπτυσμένο μονοποικιλιακό τσίπουρο «Δεκαράκι Μαλαγούζια».

Συνεργαστείτε για τη δημιουργία των πιάτων

Καλό θα είναι να έχετε «κλείσει» με την προετοιμασία των πιάτων, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής. Ετοιμάστε από κοινού με τις κολλητές σου μία λίστα εδεσμάτων που δεν θέλετε να λείπουν από το τραπεζομάντιλό σας και έπειτα η κάθε μία από εσάς θα αναλάβει τη συνταγή που της είναι πιο εύκολη. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα μοιραστεί ισότιμα η προσπάθεια, το μαγείρεμα και τα έξοδα για το «πλούσιο» γεύμα σας, αλλά θα έχετε και περισσότερες επιλογές στο φαγητό. To πρωί του Σαββάτου, θα έχετε όλον τον χρόνο στη διάθεσή σας να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας από το σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή αγορά και την Κυριακή να ετοιμάσετε μερικά από τα πιάτα. Αν κάποιο από τα πιάτα πρέπει απαραίτητα να ετοιμαστεί τη Δευτέρα, ίσως κάποια από εσάς χρειαστεί να ξυπνήσει λίγο νωρίτερα ή μπορείτε με τη βοήθεια μίας υπαίθριας σχάρας ψησίματος και λίγης… καλής θέλησης, να το προετοιμάσετε στον χώρο όπου σκοπεύετε να καθίσετε. Όπως και να ‘χει, η προετοιμασία του γεύματος, είναι πολύ πιο διασκεδαστική όταν περιλαμβάνει μία ξεσηκωτική playlist και την παρέα των κολλητών μας. Μήπως να μαζευόσασταν το προηγούμενο βράδυ σε ένα σπίτι και να κάνατε μαζί έναν… μαραθώνιο μαγειρέματος;

mageirematossss

Απογειώνοντας τη γεύση με το κατάλληλο «συνοδευτικό»

Οι μεζέδες που απολαμβάνουμε την Καθαρά Δευτέρα, όπως το χταπόδι, τα καλαμαράκια, τα οστρακοειδή, ο ταραμάς, οι γαρίδες, αποτελούν ιδιαίτερες γεύσεις που αν τις συνοδεύσουμε με το κατάλληλο ποτό, μπορούν να προκαλέσουν πρωτόγνωρες… εκρήξεις στον ουρανίσκο μας! Το μονοποικιλιακό τσίπουρο «Δεκαράκι Μαλαγουζιά» αποτελεί την ιδανική επιλογή για να συνοδεύσετε τα θαλασσινά σας! Διαθέτει 40% Vol και έντονα ανθικό χαρακτήρα, παράγεται από Μαλαγουζιά σταφύλι και αναδύει λεπτά και κομψά αρώματα, αφήνοντας μία ιδιαίτερη επίγευση. Πιο συγκεκριμένα, η απόσταξή του γίνεται μέσα σε παραδοσιακούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, ενώ η πολλαπλή του επαναπόσταξη τελειοποιεί το τελικό προϊόν, χαρίζοντάς μας το καταλληλότερο συνοδευτικό για να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τα πιάτα μας. Σε κάθε περίπτωση, να ξέρεις πως ο αυθεντικός ανοιξιάτικος χαρακτήρας του, τον καθιστά αναμφίβολα το ιδανικό ποτό για κάθε κοριτσοπαρέα που θέλει να υποδεχθεί με τον πιο γευστικό τρόπο την νέα, αισιόδοξη και χρωματιστή εποχή του λουλουδιών, που απλώνεται μπροστά μας.

Τι δεν πρέπει να λείπει από το καλαθάκι σας;

Να ξέρεις πως όσο πιο οργανωμένες είστε, τόσο πιο άνετο και απολαυστικό θα είναι το γεύμα σας στη φύση. Αυτό σημαίνει πως μαζί με τη βασική λίστα των εδεσμάτων, θα πρέπει να ετοιμάσετε άλλη μία με τα σκεύη και τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του σαρακοστιανού πικνίκ σας. Όσες από εσάς έχουν πραγματοποιήσει ελεύθερο κάμπινγκ στο παρελθόν, σίγουρα θα γνωρίζουν ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για μία τέτοια περίσταση. Εσείς που θα κάνετε την ερχόμενη Δευτέρα το πρώτο βήμα, καλό θα ήταν εκτός από το μία μεγάλη λινάτσα και ένα φινετσάτο τραπεζομάντηλο, να πάρετε μαζί σας μαξιλάρια ή σπαστά καρεκλάκια που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε ακόμη περισσότερο, καθώς και ένα διάφανο αδιάβροχο τραπεζομάντηλο για να τοποθετήσετε από πάνω. Σε κάθε περίπτωση, η λίστα του εξοπλισμού σας πρέπει σίγουρα να περιέχει ένα ευρύχωρο φορητό ψυγειάκι γεμάτο πάγο για το νερό και το τσίπουρο (το οποίο πίνεται δροσερό στους στους 10°C), σακούλες σκουπιδιών, χαρτοπετσέτες, υγρά μαντηλάκια, μαχαιροπίρουνα, ποτήρια, πιατάκια, αλάτι και πιπέρι.

Τον χαρταετό σας μην ξεχάσετε!

Μπορεί να είναι τελευταίος στη λίστα, αλλά από όταν ήμασταν ακόμη μικρές, ο χαρταετός ήταν για εμάς ο «πρωταγωνιστής» της Καθαρά Δευτέρας. Αλήθεια, ποια από εμάς μπορεί να ξεχάσεις το ατελείωτο παιχνίδι με τον μπαμπά, τις οδηγίες του που πάντα έφερναν τον δικό μας χαρταετό πιο πάνω από όλους στη γειτονιά; Ακριβώς αυτή η τρυφερή ανάμνηση, είναι ο λόγος που αξίζει να φορτώσετε και τον ιπτάμενο, πολύχρωμο… φίλο σας, ο οποίος θα «ξεκλειδώσει» με τον πιο αναπάντεχο τρόπο το παιδί που κρύβεται μέσα σας! Κατευθυνόμενες προς τον προορισμό σας θα συναντήσετε πολλούς υπαίθριους πωλητές χαρταετών, παρόλα αυτά μπορεί πάντα μία από εσάς να αναλάβει την κατασκευή ενός δικού σας DIY χαρταετού, ακολουθώντας τις οδηγίες κάποιου σχετικού tutorial στο διαδίκτυο.

diadiktyo

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σας δώσω για την επερχόμενη Καθαρά Δευτέρα, είναι πως όσο περισσότερο επενδύσετε στην παράδοση, τόσο πιο αυθεντική θα είναι η εμπειρία που θα ζήσετε! Ακριβώς για αυτό, τα αποστάγματα που πρέπει να εμπιστευτείτε για το σαρακοστιανό σας τραπέζι, δεν είναι άλλες εκτός από την Οικογένεια Μονοποικιλιακών Αποσταγμάτων «Δεκαράκι», δηλαδή το εκρηκτικό Μοσχάτο, την αρχοντική Μαλαγουζιά και τον αρμονικό Ροδίτη, που δίνουν μία ακόμη πιο απολαυστική και ιδιαίτερη αίσθηση στην κάθε μας στιγμή!