Όλοι οι πιθανοί τρόποι με τους οποίους μπορεί ένα ελαιόλαδο να… απογειώσει τη μαγείρισσα μέσα σου!

Όλοι οι πιθανοί τρόποι με τους οποίους μπορεί ένα ελαιόλαδο να… απογειώσει τη μαγείρισσα μέσα σου!

Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα να ετοιμάσεις τα αγαπημένα σου πιάτα, έχεις στον νου σου δύο πράγματα: Πρώτον, να μαγειρέψεις υγιεινά για εσένα την ίδια και τους αγαπημένους σου και δεύτερον να εμπνευστείς πεντανόστιμες συνταγές που θα συνδυάζουν τις γεύσεις που προτιμάς. 

Δεν είναι απαραίτητο, φυσικά, να ανήκουν όλες αυτές στην ίδια κατηγορία, αφού μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις όσα mix and match σκεφτείς – ναι, και στο τραπέζι σου, εκτός από την ντουλάπα σου. Υπάρχει φυσικά, ένας περιορισμός: Να έχεις στο ντουλάπι σου τα απαραίτητα συστατικά, που μπορούν να κάνουν το φαγητό σου ταυτόχρονα υγιεινό και πεντανόστιμο…

Το ελαιόλαδο είναι για εμάς στην Ελλάδα ταυτισμένο με τη νοστιμιά και την υγιεινή διατροφή, αφού αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της ελληνικής φύσης. Το Άλτις, είναι το παραδοσιακό ελληνικό ελαιόλαδο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου για να απογειώσεις τη μαγειρική σου και να αξιοποιήσεις όλα του τα θρεπτικά συστατικά – μέχρι την τελευταία σταγόνα!

altis1

Aς δούμε λοιπόν αναλυτικά για ποιους λόγους εδώ και πάνω από 50 χρόνια το καλό ελληνικό ελαιόλαδο είναι συνδεδεμένο με το Άλτις:

#1 Το Άλτις διαθέτει πλήρη γκάμα προϊόντων για όλες σου τις… ορέξεις!

Το Άλτις διαθέτει προϊόντα που όχι μόνο καλύπτουν κάθε γευστικό προφίλ, αλλά μπορούν να αναδείξουν κάθε συνταγή με τη μοναδική γεύση και το ξεχωριστό άρωμα τους.

-Το Άλτις Κλασικό αποτελεί διαχρονική επιλογή για καθημερινή χρήση στη μαγειρική και είναι ιδανικό για εσένα που αγαπάς την απαλή γεύση. Ξεχωρίζει για τη ντελικάτη γεύση του, το φίνο άρωμά του καθώς και για το καθαρό, λαμπερό χρώμα του. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις ξεχωριστή γεύση στα λαδερά, τα όσπρια αλλά και σε όλα τα εποχιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

altis2

- Το Άλτις Εξαιρετικό παρθένο Παραδοσιακό απευθύνεται σε εσένα που προτιμάς ένα ελαιόλαδο με ισορροπημένη, γεμάτη και πλούσια γεύση. Έχει επιλεγεί από τις καλύτερες σοδειές της Ελληνικής γης και χαρακτηρίζεται από την υψηλή ποιότητά του και τη χαμηλή του οξύτητα.

- Το Άλτις Εξαιρετικό παρθένο Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ), είναι προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, από τα Χανιά της Κρήτης, εκεί όπου παράγεται. Οι εκλεκτές σοδειές της κρητικής γης δίνουν ένα ελαιόλαδο πλούσιο και μοναδικό σε γεύσεις και αρώματα, που απολαμβάνεις μέχρι την τελευταία του σταγόνα στη μαγειρική σου. Θα το εκτιμήσεις για την ήπια πιπεράτη και φρουτώδη γεύση του καθώς και για τη μοναδική αίσθηση φρεσκάδας που το χαρακτηρίζει.

- Το Άλτις Εξαιρετικό παρθένο Καλαμάτα (ΠΟΠ) είναι ένα ακόμα πολύ ιδιαίτερο προϊόν, αφού πρόκειται για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, από τους ξακουστούς ελαιώνες της Καλαμάτας. Χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο άρωμα φρεσκοκομμένου πράσινου καρπού, το χρυσοπράσινο χρώμα και την ντελικάτη φρουτώδη γεύση του.

- Το Άλτις Εξαιρετικό παρθένο Αγουρέλαιο, είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, γέννημα του πρώτου καρπού της νέας σοδειάς και διακρίνεται για το έντονο άρωμα φρέσκιας άγουρης ελιάς, τη χαρακτηριστικά πικρή του γεύση και το μοναδικό πράσινο χρώμα του. Το αγουρέλαιο κυκλοφορεί αυτή την εποχή του χρόνου και διατίθεται σε περιορισμένες ποσότητες. Θεωρείται διατροφικά και βιολογικά ανώτερο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες και μπορείς να το απολαύσεις ωμό, στις σαλάτες και στο ψωμί. Στο σημείο αυτό, δώσε προσοχή, καθώς οι ειδικοί συμβουλεύουν να το προσθέτεις στο τέλος του μαγειρέματος ώστε να απολαμβάνεις τη μοναδική του γεύση αλλά και όλα του τα διατροφικά χαρακτηριστικά.

altis3

#2 Για το Άλτις επιλέγονται μόνο τα καλύτερα

Eπιλέγοντας το ελαιόλαδο Άλτις, το Νο1 τυποποιημένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα, μπορείς να νιώθεις ακόμη πιο σίγουρη ότι πίσω από κάθε μπουκάλι υπάρχουν οι πιο ολοκληρωμένοι ποιοτικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια παραγωγής, από το λιοτρίβι, στη μεταφορά, στη συσκευασία και στην τυποποίηση, με σύγχρονες μεθόδους και πιστοποιήσεις για την ασφάλεια τροφίμων. Το Άλτις συνεχίζει από το 1967 μέχρι και σήμερα να καλύπτει περισσότερα από 25.000 km χαρτογραφώντας και αξιολογώντας ελαιώνες σε όλη την Ελλάδα επιλέγοντας να συσκευάσει τα υψηλότερης ποιότητας ελαιόλαδα. Εξειδικευμένη ομάδα γευσιγνωστών που ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, πραγματοποιεί συνεχείς γευστικές δοκιμές στοχεύοντας στην διασφάλιση του άριστου οργανοληπτικού προφίλ των ελαιολάδων που θα τυποποιηθούν.

#3 Τα βραβεία του Άλτις επισφραγίζουν την αξία του

Την ποιότητα του Άλτις επισφραγίζουν τα βραβεία του, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Οι συνεχείς διακρίσεις πιστοποιούν την αξεπέραστη γεύση του, ενώ αξίζει να αναφερθεί συγκεκριμένα πως το Άλτις έχει διακριθεί με το Διεθνές Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi αλλά και με το βραβείο KOTINOS, για την ασύγκριτη ποιότητά του. Το διεθνές βραβείο iTQi μάλιστα, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διάκρισεις καθώς απονέμεται από τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην πιστοποίηση ανώτερης γεύσης προϊόντων ανά τον κόσμο, με τη συμβολή 175 Σεφ και Γευσιγνωστών. Τα μέλη της επιτροπής είναι διαμορφωτές γνώμης και ειδικοί της γεύσης και επιλέγονται μέσα από τις 16 πιο εξέχουσες ενώσεις αρχιμαγείρων και σομελιέ ανά την Ευρώπη.

Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Άλτις συνεχίζουν να λαμβάνουν αυτό το βραβείο κερδίζοντας μία θέση ανάμεσα στα γευστικότερα προϊόντα του κόσμου.

altis4

#4 Η ιχνηλασιμότητα του Άλτις που κάνει τη διαφορά

Μπορεί να μην γνωρίζεις επακριβώς τι σημαίνει η «ιχνηλασιμότητα» ενός ελαιόλαδου, διότι πράγματι, δεν είναι ένας όρος ευρείας χρήσης. Πρέπει να γνωρίζεις, λοιπόν, ότι το Άλτις δεν έχει απλώς καθιερώσει την ιχνηλάτηση του ελαιολάδου του, αλλά μέσω της on line πλατφόρμας που διαθέτει, σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις από ποιο χωριό ακριβώς έχει προέλθει το λάδι που έχεις στο μπουκάλι σου. Έτσι, γνωρίζεις κάθε στιγμή με πάσα βεβαιότητα την ακριβή προέλευση του ελαιολάδου που χρησιμοποιείται για την τυποποίηση των εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων Π.Γ.Ε Χανιά και Π.Ο.Π Καλαμάτα που διατίθενται στην αγορά.

Το ελαιόλαδο Άλτις μπαίνει στην κουζίνα σου και απογειώνει τη μαγειρική σου με αμέτρητους τρόπους που αναβαθμίζουν τη γεύση και τη θρεπτική αξία κάθε γεύματός σου. Πολύ απλά, επιλέγοντας οποιοδήποτε προϊόν Άλτις, είσαι σίγουρη ότι έχεις στο πιάτο σου το καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο!