Φέτες του τοστ με superfoods: Όταν το ψωμί σου αποτελεί τη βάση της ευεξίας σου

Φέτες του τοστ με superfoods: Όταν το ψωμί σου αποτελεί τη βάση της ευεξίας σου

Η superfood προσθήκη που έλειπε τόσο καιρό από τη διατροφή σου.

Η ισορροπημένη διατροφή που ακολουθεις είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, ένας βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο στηρίζεις τον wellness τρόπο ζωής που σε εκφράζει. Τα μεγάλα και τα μικρά γεύματα που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, σου χαρίζουν ανεκτίμητες στιγμές απόλαυσης, ενώ συγχρόνως, προσφέρουν στον οργανισμό σου τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις του προγράμματός σου.

Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που είσαι ιδιαίτερα επιλεκτική με τις προσθήκες που περιλαμβάνεις στα γεύματά σου. Διότι θέλεις να είναι τροφές που συνδυάζουν την ισορροπία, τη γεύση και τη διατροφική αξία, τροφές που καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες σου με τον πιο λαχταριστό τρόπο. Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, αν σου έλεγα πως η κορυφαία διατροφική τάση αυτήν τη στιγμή, περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω στο αγαπημένο σου σχήμα, δηλαδή στο σχήμα που έχει μία φέτα του τοστ;

Αν η ιδέα και μόνο σου ανοίγει την όρεξη, τότε να ξέρεις πως στα ράφια των σούπερ μάρκετ μπορείς να βρεις τη superfood προσθήκη που έλειπε τόσο καιρό από τη διατροφή σου και η οποία θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις απολαυστικά και θρεπτικά γεύματα, για κάθε στιγμή της ημέρας.

Γευστικές superfood προτάσεις που συμβάλλουν στην πρόσληψη διατροφικών στοιχείων

Αν είσαι μία γνήσια food lover που δίνει μεγάλη προσοχή στη διατροφή της, αλλά συγχρόνως, βρίσκει ωφέλιμους τρόπους για να ενδίδει στα λαχταριστά διατροφικά trends, τότε σίγουρα γνωρίζεις πως τα superfoods, δηλαδή οι υπερτροφές, παραμένουν για μία ακόμη χρονιά μία από τις κορυφαίες τάσεις στον κόσμο της γαστρονομίας και του wellbeing. Πρόκειται για τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας, οι οποίες αξίζουν μία θέση στα πιάτα σου, καθώς είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για τον οργανισμό σου, ενώ μπορείς να τις αξιοποιείς σε κάθε είδους γεύμα, στα σνακ ή τα κυρίως γεύματα που καταναλώνεις.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, βέβαια, είναι πως πλέον μπορείς να τα βρεις και στις αγαπημένες σου φέτες του τοστ, δηλαδή στο υλικό που αποτελεί τη βάση για πολλές λαχταριστές δημιουργίες, αφού το Κρίς Κρίς δημιούργησε τη νέα σειρά ψωμιών Φέτες Zωής Superfoods, προσφέροντας πρωτοποριακούς γευστικούς συνδυασμούς ιδιαίτερων και εκλεκτών συστατικών, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, οι οποίοι συμβάλλουν στην πρόσληψη πολύτιμων διατροφικών στοιχείων και ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Απόλαυσε σε μία φέτα ψωμιού τα πλεονεκτήματα της βρώμης, των φυτρωμένων σπόρων, του κουρκουμά και άλλων superfoods

Θέλεις να αναβαθμίσεις τη θρεπτική αξία των γευμάτων σου; Μήπως δεν είσαι απόλυτα σίγουρη ότι προσφέρεις στον οργανισμό σου τα διατροφικά στοιχεία που χρειάζεται για να λειτουργεί στο βέλτιστο; Τότε να ξέρεις πως το ψωμί σου είναι η βάση για να αποκτήσεις ακόμη πιο ωφέλιμες διατροφικές συνήθειες. Διότι επιλέγοντας για τα γεύματά σου το Φέτες Ζωής Superfoods με Αλεύρι Βρώμης Ολικής Άλεσης και Φυτρωμένους Σπόρους, θα συνδυάσεις την υψηλή διατροφική αξία της βρώμης και των φυτρωμένων σπόρων με τη σίκαλη.

Πιο αναλυτικά, η βρώμη αποτελεί συνώνυμο της ευεξίας, διότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, β-γλυκάνες και ιχνοστοιχεία, ενώ βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου και είναι η ιδανική τροφή για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης.

Οι φυτρωμένοι σπόροι από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά εύπεπτοι και ακριβώς επειδή αποτελούν το πρώτο στάδιο ανάπτυξης του φυτού, έχουν υψηλή διατροφική αξία και είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις το Φέτες Ζωής Superfoods με Αλεύρι Ντίνκελ, Κουρκουμά και Chia. Το σιτάρι Ντίνκελ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία ενώ ο κουρκουμάς συνδυάζει τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες με «καλά» λιπαρά.

Τέλος οι φυτικές και διαιτητικές ίνες των σπόρων chia, δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό που αποτελεί φυσική πηγή φωσφόρου και φυτικών ινών.

Εμπνεύσου από τη δύναμη των superfoods για πιο «πλούσια» και θρεπτικά γεύματα

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως εφόσον διαθέτεις μία βάση, δηλαδή ένα ψωμί του τοστ υψηλής θρεπτικής αξίας, εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να εμπνευστείς από τη δύναμη των superfoods, για να δημιουργήσεις γεύματα που θα συνάδουν με τον τρόπο ζωής σου. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το ψωμί Φέτες Ζωής Superfoods με Αλεύρι από Σπόρους Κάνναβης και Λιναρόσπορο, το οποίο είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, μπορείς να δημιουργήσεις ένα γευστικό γλυκό τοστ, βάζοντας μία επικάλυψη από φυστικοβούτυρο, μία επικάλυψη από μέλι και προσθέτοντας λίγη σκόνη κανέλας.

Πρόκειται για μία απλή και εύκολη γευστική πρόταση, ωφέλιμη για τον οργανισμό, καθώς συνδυάζει σε ένα γεύμα περισσότερες από μία υπετροφές, φυσικά συστατικά που λειτουργούν ευεργετικά για τον οργανισμό σου. Αλήθεια, ήξερες πως ο λιναρόσπορος αποτελεί «πηγή» φυτικών ινών, ασβεστίου, φώσφορου και μαγνησίου καθώς και αντιοξειδωτικών, βελτιώνοντας την πεπτική υγεία και ανακουφίζοντας από τη δυσκοιλιότητα; Όσο για τους σπόρους κάνναβης, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως είναι πλούσιοι σε κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και Ω λιπαρά οξέα. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις έναν αλμυρό συνδυασμό, με το ίδιο ή με κάποιο άλλο ψωμί της σειράς Φέτες Zωής Superfoods, ο οποίος θα περιλαμβάνει μία στρώση από λεπτές φέτες μοτσαρέλας, μία στρώση από λεπτές στρώσεις αγγουριού, καπνιστό σολομό και λίγο άνηθο για επιπλέον νοστιμία.

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως οι παραπάνω προτάσεις έχουν σκοπό να σε εμπνεύσουν, να δημιουργήσεις δικούς σου πρωτότυπους συνδυασμούς με την κορυφαία τάση στον κόσμο της διατροφής, η οποία δεν είναι άλλη από τη νέα σειρά ψωμιών Φέτες Zωής Superfoods από το Κρίς Κρίς. Επίλεξε τον συνδυασμό που ταιριάζει περισσότερο στα γευστικά γούστα και τις ανάγκες σου και μέσα από αυτόν ανακάλυψε νέα και ακόμη πιο απολαυστικά γευστικά «μονοπάτια».

Μάθε περισσότερα για τα προϊόντα Κρίς Κρίς στην επίσημη ιστοσελίδα της Elbisco.