Θέλεις επιπλέον ενέργεια; Χρειάζεσαι αυτό το πλούσιο smoothie με μούσλι, μπανάνα και ταχίνι

Θέλεις επιπλέον ενέργεια; Χρειάζεσαι αυτό το πλούσιο smoothie με μούσλι, μπανάνα και ταχίνι

Η γευστική πρόταση που μπορείς να ετοιμάζεις, όταν θέλεις να λαμβάνεις την ενέργεια και την τόνωση που χρειάζεσαι, ώστε να συνεχίζεις να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ημέρας στο έπακρο!

Αν έπρεπε να διαλέξω μία λέξη για να περιγράψω την καθημερινότητά μου, θα ήταν η λέξη «μαραθώνιος», δίχως δεύτερη σκέψη. Διότι από νωρίς το πρωί που θα ακούσω το ξυπνητήρι, μέχρι αργά το βράδυ που θα βρεθώ ξανά στο κρεβάτι μου, νιώθω λες και παραβγαίνω σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου με τον χρόνο, τα deadline, τις υποχρεώσεις του γραφείου και του μεταπτυχιακού. Και όπως είναι λογικό, ένα πρόγραμμα με τόσο έντονους ρυθμούς, δεν μπορεί παρά να έχει και τις ανάλογες επιπτώσεις στην παραγωγικότητα, τη ζωντάνια και τη διάθεσή μου.

Θέλοντας να προλάβω, λοιπόν, αυτές τις επιπτώσεις, για να παραμένω συνεπής στο πρόγραμμά μου, δίνω λίγη περισσότερο προσοχή στη διατροφή μου. Κι όμως, ακολουθώντας τον «κανόνα» των πέντε ημερήσιων γευμάτων και επιλέγοντας σπιτικά σνακ για τα μικρά γεύματα της ημέρας, ξέρω πως ακολουθώ μία διατροφή, η οποία στηρίζει καθημερινά τον οργανισμό μου. Βλέπεις, μπορεί να μην έχω πολύ ελεύθερο χρόνο όμως, έχω στα ντουλάπια της κουζίνας και τα ράφια του ψυγείου τους «συμμάχους» που μου επιτρέπουν να σκαρφίζομαι εύκολες, νόστιμες συνταγές, μέσα σε λίγα λεπτά.

Μία από αυτές τις συνταγές, θα μοιραστώ μαζί σου σήμερα, καθώς είναι η γευστική πρόταση που μπορείς να ετοιμάζεις, όταν θέλεις να λαμβάνεις την ενέργεια και την τόνωση που χρειάζεσαι, ώστε να συνεχίζεις να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ημέρας στο έπακρο!

Λαχταριστό και κρεμώδες smoothie με μούσλι, μπανάνα και ταχίνι

Μόλις γύρισες από το γραφείο και βιάζεσαι να φας κάτι πριν πας στο γυμναστήριο; Μήπως θέλεις ένα ελαφρύ και χορταστικό σνακ που θα σου δώσει έμπνευση και κουράγιο να συνεχίσεις την εντατική μελέτη για το μεταπτυχιακό σου; Τότε να ξέρεις πως το λαχταριστό και κρεμώδες smoothie με μούσλι, μπανάνα και ταχίνι είναι το homemade ρόφημα που θα σε τονώσει, θα σε χορτάσει και θα γεμίσει τις «μπαταρίες» σου.

Το συγκεκριμένο smoothie έχει ως βάση του το μούσλι, ένα μείγμα νιφάδων με κύριο συστατικό τη βρώμη, δηλαδή ένα δημητριακό υψηλής θρεπτικής αξίας, το οποίο περιλαμβάνει αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο μίας ισορροπημένης, μεσογειακής διατροφής. Για να ετοιμάσεις το ρόφημά σου, λοιπόν, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή σου, ξεφλουδίζοντας και κόβοντας τη μπανάνα σε ροδέλες. Έπειτα, θα προσθέσεις τα κομμάτια της μπανάνας με το ταχίνι, το γάλα αμυγδάλου και το Kölln Oat Muesli με Φρούτα-χωρίς προσθήκη ζάχαρης, στο δοχείο ενός μπλέντερ. Έχει σημασία να γνωρίζεις πως το συγκεκριμένο μείγμα νιφάδων δεν διαθέτει αρωματικές ύλες, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και είναι μία εξαιρετική επιλογή για το smoothie σου, καθώς είναι εμπλουτισμένο με πρόσθετα συστατικά, όπως φρούτα.

Αφού αναμείξεις καλά τα υλικά σου και τα μετατρέψεις σε ένα ενιαίο, ομοιόμορφο μείγμα, θα σερβίρεις το λαχταριστό smoothie σε ένα ποτήρι ή σε ένα γυάλινο βαζάκι και θα το απολαύσεις. Η διαδικασία παρασκευής κρατάει λιγότερο από πέντε λεπτά όμως, το συγκεκριμένο smoothie θα σε κρατήσει χορτάτη για αρκετή ώρα.

Ένας γευστικός συνδυασμός συστατικών που μπορείς να καταναλώνεις κάθε μέρα

Αν αναρωτιέσαι ακόμη για ποιον λόγο το συγκεκριμένο smoothie αξίζει μία θέση στο ημερήσιο μενού σου, αρκεί να σκεφτείς πως πρόκειται για ένα ελαφρύ, απολαυστικό και σπιτικό σνακ, χαμηλής θερμιδικής αξίας, το οποίο περιέχει ωφέλιμα συστατικά για τον οργανισμό σου. Πιο αναλυτικά, η βρώμη που αποτελεί κύριο συστατικό του μούσλι, είναι ένα βότανο-σιτηρό με μοναδική θρεπτική αξία, που βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφής και ενισχύει γευστικά και θρεπτικά όλα τα γεύματά με πρώτο και καλύτερο το πρωινό μας.

Από την άλλη πλευρά, η μπανάνα είναι «πλούσια» πηγή βιταμίνης C και πρωτεΐνης, ενώ το ταχίνι περιλαμβάνει μαγνήσιο και ασβέστιο. Κάπως έτσι, αυτά τα υλικά «δένουν» με το γάλα αμυγδάλου, το οποίο μπορείς να αντικαταστήσεις με όποιο γάλα εσύ επιθυμείς, και σου προσφέρουν ένα γευστικό ρόφημα που είναι εμπλουτισμένο με ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός σου, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του προγράμματός σου.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως η δική μου συνταγή για ένα τονωτικό smoothie με βάση το μούσλι, είναι καθαρά ενδεικτική. Συνεπώς, σκοπό έχει να σε εμπνεύσει να δημιουργήσεις το δικό σου… signature smoothie, χρησιμοποιώντας το Kölln Oat Muesli με Φρούτα-χωρίς προσθήκη ζάχαρης, το οποίο ταιριάζει σε μία vegan διατροφή και αποτελεί μία προσθήκη που σου συστήνει τη βρώμη με τον πιο λαχταριστό τρόπο!

Ανακαλύψτε τα δημητριακά βρώμης Kölln στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης και My Market.