Αν προσέχεις τη διατροφή σου, αλλά αγαπάς το μεξικάνικο πρέπει να δοκιμάσεις τα Mexi-style bowls!

Αν προσέχεις τη διατροφή σου, αλλά αγαπάς το μεξικάνικο πρέπει να δοκιμάσεις τα Mexi-style bowls!

Μία tasty πρόταση που είναι κάτι παραπάνω από ένα food trend.

Είτε προσέχεις γενικά τι βάζεις στο μενού σου, είτε ακολουθείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής την περίοδο που διανύουμε, ενόψει και του καλοκαιριού, όταν δίνεις ραντεβού με την παρέα για μία foodie εμπειρία στην πόλη, το τι θα παραγγείλεις, μάλλον σε προβληματίζει.

Διότι από τη μία πλευρά δεν θέλεις να περιορίσεις την παρέα σε συγκεκριμένα food spots της πόλης που έχουν μόνο healthy επιλογές και από την άλλη, δεν θέλεις να σου στερήσεις και την απόλαυση που «κρύβει» ένα «ψαγμένο» πιάτο.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αγαπάς τη μεξικάνικη κουζίνα, δοκιμάσαμε μερικά new entries που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Ο λόγος για τα Mexi-style bowls!

Μία tasty πρόταση που είναι κάτι παραπάνω από ένα food trend

Θα τα βρεις στις λίστες με τα food trends των τελευταίων ετών και αποτελούν γευστικές, αλλά υγιεινές προτάσεις που μπορείς να απολαύσεις σχεδόν κάθε ώρα της ημέρας. Από το lunch break, μέχρι το after work ραντεβού με τις φίλες, το βραδινό date και το κυριακάτικο brunch.

Όσο για το πού θα δοκιμάσεις τα Mexi-style bowls, αρκεί μία βόλτα στα αγαπημένα σου μεξικάνικα food spot Ancho, στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά, το κέντρο της Αθήνας, το Μαρούσι, τη Γλυφάδα και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το δικό μας ραντεβού δόθηκε στο Ancho Mexican Grill την περασμένη Παρασκευή μετά το γραφείο και ήταν τότε που δοκιμάσαμε τα Mexi-style bowls για πρώτη φορά. Και μπορεί να τα είχαμε δει σε post στο Instagram και να είχαμε διαβάσει για αυτό το food trend όμως, η δοκιμή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας έπεισε ότι πρόκειται για τη must-eat επιλογή της σεζόν.

«Mελετώντας» τον κατάλογο του Ancho, πέσαμε πάνω σε πέντε νέες, γευστικές και ελαφριές προτάσεις, με μεξικάνικο flair. Από το Fajita μέχρι το Barrio bowl και από το Chipotle shrimp, μέχρι το Pollo dorada και το Barbacoa crunchy. Και όπως καταλαβαίνεις, ήταν δύσκολο να περιοριστούμε μόνο σε μία.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που προσέχεις τη διατροφή και το wellbeing σου, αλλά δεν θέλεις να σου στερήσεις την απόλαυση του καλού φαγητού, συνέχισε να διαβάζεις, για να βρεις το Mexi-style bowl που θα δοκιμάσεις πρώτο, στην επόμενη επίσκεψή σου στο Ancho.

Το απόλυτο healthy και tasty bowl για εσένα που είσαι fajita lover

Αν ανήκεις και εσύ στους fajita lovers, τότε όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν στο Fajita bowl των Ancho, ένα Mexi-style bowl γεμάτο πρωτεΐνη, λαχανικά και γεύση. Τι θα βρεις σε αυτό; Ένα tasty mix από καστανό ρύζι, fajita veggies, ψητό κοτόπουλο, τυρί Monterey Jack, chipotle mayo, guacamole και pico de gallo.

Εναλλακτικά, μπορείς να παραγγείλεις το Barrio bowl, που μας «κέρδισε» από την πρώτη μπουκιά. Έχει παρόμοια συστατικά με το Fajita bowl, δηλαδή καστανό ρύζι, ψητό κοτόπουλο και τυρί Monterey Jack, απλώς διαφέρει στο καλαμπόκι adobo, το μωβ λάχανο και το honey και mustard dressing που περιέχει.

Ανακαλύπτοντας την wellness πλευρά των πικάντικων γεύσεων

Μήπως οι spicy γεύσεις είναι η αδυναμία σου; Ένα μεξικάνικο food spot, όπως το Ancho, είναι το place to be για εσένα, ακόμη και τώρα που ακολουθείς καθημερινά μία fitness routine. Διότι εκεί θα δοκιμάσεις το Chipotle shrimp bowl και το Pollo dorada bowl. Το πρώτο περιέχει spicy γαρίδες, pico de gallo, lime και chipotle mayo, ενώ το δεύτερο chicken asada, chili pepper chutney και nacho strips. Ναι, ξέρουμε. Aυτό το δίλημμα είναι πολύ hot!

Ώρα να γευτείς την πιο ανάλαφρη πλευρά του barbacoa

Για τους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας, το κρέας που είναι μαγειρεμένο με την τεχνική του barbacoa, είναι πάντα μία must επιλογή. Τώρα, λοιπόν, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα πιάτο με barbacoa, στην πιο ανάλαφρη εκδοχή του, μέσα από το Barbacoa crunchy bowl. Τι περιέχει; Μεξικάνικο ρύζι, black beans, barbacoa, καλαμπόκι adobo, fajita veggies, pico de gallo, τυρί Monterey Jack και nacho strips, δηλαδή ό,τι χρειάζεσαι για να σου χαρίσεις ενέργεια, κάνοντας μία γευστική και περισσότερο healthy επιλογή για το menu σου.

Ένα foodie ραντεβού στο οποίο δεν θα μείνει κάποιος παραπονεμένος

Για εμάς, πάντως, ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ancho αυτήν την άνοιξη, είναι ακριβώς το ότι μας δίνει πολλές επιλογές και συγκεκριμένα, επιλογές για όλους.

Αν στην παρέα σου, δηλαδή, υπάρχει και ένας vegetarian ή μία φίλη που πέρα από το κρέας, αποφεύγει και τα παράγωγά του, μπορεί να επιλέξει Chili con soya, ένα πιάτο με ολόφρεσκο κιμά από σόγια με μυρωδικά και μαύρα φασόλια, που θα της χαρίσει την πρωτεΐνη, τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση που θέλει.

Όσο για εσένα που έχεις φίλους και φίλες που δεν βάζουν όρια στην απόλαυση σε ένα foodie ραντεβού, εκτός από Mexi-style bowls, το μενού στο Ancho μπορεί να απογειωθεί με frozen margaritas ή μεξικάνικες μπύρες και φυσικά, με τα πιο epic desserts. Και για να είμαστε ειλικρινείς, στο τέλος της πρόσφατης εξόδου μας στο Ancho δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε σε μερικές μπουκιές από λαχταριστά churros, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα και βουτηγμένα σε ελαφρώς spicy Mayan σοκολάτα και dulce de leche!

Μεσημέρι ή απόγευμα, για το brunch ή για το βραδινό: Ένα Mexi-style bowl μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετικά γευστική και παράλληλα ανάλαφρη επιλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχεται. Δώσε ραντεβού στο Ancho και θα μας θυμηθείς!