Τα ανάλαφρα vegan wraps και οι tasty σαλάτες που θα αναβαθμίσουν το girl dinner στο σπίτι

Τα ανάλαφρα vegan wraps και οι tasty σαλάτες που θα αναβαθμίσουν το girl dinner στο σπίτι

Το trend ξεκίνησε με μία user του TikTok να «ανεβάζει» ένα βίντεο με το ιδανικό, βραδινό γεύμα για εκείνη. Η ίδια το ονόμασε girl dinner και δεν άργησε να γίνει viral.

Κλείσε τα μάτια και σκέψου το εξής. Είναι Πέμπτη βράδυ και έπειτα από μία κουραστική ημέρα, επιστρέφεις -επιτέλους- στο σπίτι. Βγάζεις βιαστικά τα παπούτσια σου, φοράς τις πιτζάμες σου, ανοίγεις την τηλεόραση και λίγο προτού πατήσεις το play στην αγαπημένη σου σειρά, τρέχεις στην κουζίνα για να ετοιμάσεις τα απαραίτητα για ένα υπέροχο girl dinner. Εδώ ακριβώς θέλουμε να σταθείς: Στο girl dinner.

Αν χρησιμοποιείς συχνά το TikTok, το τελευταίο διάστημα θα έχεις δει αρκετά βίντεο με το hashtag #girldinner, το οποίο έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 2,3 δισ. προβολές. Αλήθεια όμως, τι είναι το girl dinner και γιατί γυναίκες από κάθε γωνιά του κόσμου σπεύδουν στο TikTok για να μοιραστούν τις δικές τους γευστικές επιλογές για τις βραδιές στο σπίτι;

Θέτοντας τις βάσεις για το πιο απολαυστικό γεύμα της ημέρας σου

Το trend ξεκίνησε με μία user του TikTok να «ανεβάζει» ένα βίντεο με το ιδανικό, βραδινό γεύμα για εκείνη. Η ίδια το ονόμασε girl dinner και δεν άργησε να γίνει viral.

Στην πραγματικότητα, το girl dinner είναι εκείνο το δείπνο που θα ετοιμάσεις μόνο για εσένα, εκείνη τη βραδιά που είσαι τόσο κουρασμένη, που θέλεις να την περάσεις στον καναπέ, κάνοντας binge watching. Είναι κάτι σαν επιβράβευση για τον εαυτό σου, ένα after work ραντεβού στο σπίτι μόνο με εσένα, που δεν περιλαμβάνει «πρέπει» και υποχρεώσεις, παρά μόνο χαλάρωση και απόλαυση.

Το θέμα είναι, βέβαια, το εξής: Πώς μπορείς να αναβαθμίσεις το girl dinner, ώστε να αποκτήσει μία πιο wellness διάσταση; Μα φυσικά, κάνοντάς το απολαυστικό, ανάλαφρο και ταυτόχρονα, υγιεινό.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που λατρεύεις τα girl dinners, συνέχισε να διαβάζεις, για να εμπνευστείς από τις foodie προσθήκες και τις συνταγές που θα αναβαθμίσουν τα βραδινά γεύματα που σου προσφέρεις εντός!

Το ανάλαφρο, vegan wrap που θα ενθουσιάζει τον ουρανίσκο σου

Αν θέλεις να ακολουθείς μία υγιεινή και απολαυστική διατροφή, αυτή η συνταγή για βραδινό γεύμα, θα γίνει η αγαπημένη σου, ακόμη και αν δεν είσαι vegan. Τα key-ingredients εδώ είναι η Σόγια Κιμάς Fytro και οι αραβικές πίτες. Από εκεί και πέρα, φαντασία να έχεις και όρεξη για μαγειρικές δοκιμές.

Για να ετοιμάσεις ανάλαφρα, vegan wraps για το girl dinner σου στο σπίτι, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 30 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Σόγια Κιμά Fytro
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα (για τσιγάρισμα)
  • 100 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδοψιλοκομμένες
  • Λίγο λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 μικρό κρεμμύδι (για τη γέμιση)
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 200 γρ. (3 ½ φλιτζ. τσαγιού) ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 1 ντομάτα
  • ½ αγγούρι
  • 3 αραβικές πίτες
  • Υποκατάστατο Άλατος Fytro (έχει την ίδια γεύση με το κοινό αλάτι, αλλά περιέχει περίπου τρεις φορές λιγότερο νάτριο)
  • Ελαιόλαδο, ξύδι, πιπέρι

Αρχικά θα φτιάξεις τη Σόγια Κιμά Fytro, με βάση τα βήματα που αναγράφονται στη συσκευασία. Έπειτα θα τσιγαρίσεις τη Σόγια Κιμά Fytro με τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και το σκόρδο, θα σβήσεις με λευκό κρασί, θα σκεπάσεις με νερό και θα αφήσεις για 30 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του. Στη συνέχεια, θα ψιλοκόψεις τη ρόκα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το μαρούλι, τη ντομάτα και το αγγούρι. Αφού κρυώσει ο κιμάς, θα ανακατέψεις όλα τα υλικά με το ξύδι, το ελαιόλαδο, το Υποκατάστατο Άλατος Fytro και το πιπέρι. Τελευταίο βήμα είναι το να στρώσεις τρία κομμάτια αλουμινόχαρτο, να τοποθετήσεις σε αυτά τρεις πίτες ανοιχτές, να βάλεις τη γέμιση και να σφίξεις καλά σε ρολό. Θα βγάλεις το αλουμινόχαρτο, θα κόψεις σε φέτες και θα απολαύσεις.

Τα foodie tips μας: Μπορείς να ετοιμάσεις και μπιφτεκάκια με Σόγια Κιμά Fytro για τα wraps σου. Τη συνταγή για Αραβική Πίτα με Μπιφτεκάκια από Σόγια Κιμά Fytro μπορείς να τη βρεις στο website της Fytro. H Σόγια Κεμπάπ Fytro και η Σόγια Κιμάς Fytro με 0% χοληστερόλη, είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και κάλιο ενώ αποτελούν και πηγές μαγνησίου. Επίσης, είναι 100% φυτικά προϊόντα, που παράγονται με σύγχρονες μεθόδους φυσικής επεξεργασίας από σόγια άριστης ποιότητας.

1701943471252-359667053-image003.jpg

Ανακαλύπτοντας την πιο γευστική πλευρά του κινόα

Το βραδινό σου θέλεις να είναι απολαυστικό, αλλά παράλληλα υγιεινό και ανάλαφρο. Τι λες, λοιπόν, για ένα bowl με κινόα και δη, Λευκό Κινόα Fytro;

Περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τον οργανισμό, όπως μαγνήσιο, φολικό οξύ, φώσφορο και μαγγάνιο, είναι ένα 100% φυτικό προϊόν, αποτελεί πηγή πρωτεϊνών και το καλύτερο; Μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πολλούς healthy συνδυασμούς: Από το να αξιοποιηθεί ως συνοδευτικό αντικαθιστώντας το ρύζι ή τα ζυμαρικά, μέχρι να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις μπιφτέκια ή χορταστικές σαλάτες. Μια ματιά στο website της Fytro αρκεί για να βρεις πολλές, νόστιμες συνταγές για να εντάξεις στη διατροφή σου το κινόα

Για απόψε σου προτείνουμε, πάντως, μία σαλάτα που πιθανότατα θα γίνει η αγαπημένη σου, διότι θα την ετοιμάσεις γρήγορα και εύκολα. Ο λόγος για τη Σαλάτα με Λευκό Κινόα Fytro Τόνο και Αβοκάντο.

Για να την ετοιμάσεις, θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά:

  • 220 γρ. Λευκό Κινόα Fytro
  • 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη κονσέρβα τόνο σε νερό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 φρέσκα αβοκάντο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, ξύδι
  • Ελαιόλαδο

Αρχικά θα ετοιμάσεις το Λευκό Κινόα Fytro, με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος. Στη συνέχεια, θα κόψεις τα λαχανικά (τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο) σε μικρά κομματάκια και θα ανακατέψεις μαζί με το Λευκό Κινόα Fytro. Έπειτα θα προσθέσεις τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τον τόνο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι και τον μαϊντανό. Έτοιμη η σαλάτα σου!

Τα foodie tips μας: Για ένα ακόμη πιο τραγανιστό αποτέλεσμα στη σαλάτα σου, μπορείς να προσθέσεις κομμάτια από Ρυζογκοφρέτες Fytro, που σου παρέχουν και επιπλέον φυτικές ίνες. Επίσης, αν φροντίζεις τη διατροφή σου ή γενικά, αν ακολουθείς μία διατροφή περιορισμένη σε νάτριο, δοκίμασε το Υποκατάστατο Άλατος Fytro στις συνταγές σου, μιας και έχει την ίδια γεύση με το κοινό αλάτι, αλλά περιέχει περίπου τρεις φορές λιγότερο νάτριο.

1701943483506-883347575-image005.jpg

Η ώρα για ανανέωση και νέους στόχους, όπως εκείνος της φροντίδας του wellbeing μας, έφτασε! Και όπως γνωρίζουμε καλά, ευεξία και υγιεινή διατροφή πηγαίνουν μαζί. Όταν όμως το healthy eating είναι και απολαυστικό, τόσο το καλύτερο. Ώρα, λοιπόν, να κάνεις την υγιεινή και απολαυστική διατροφή μέρος της καθημερινότητάς σου από το πρωί, μέχρι το βράδυ. Εμείς, πάντως, ανυπομονούμε από τώρα για το αποψινό, healthy και λαχταριστό girl dinner!

Stay tuned και μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι το website της Fytro για περισσότερες απολαυστικές συνταγές για το girl dinner σου!