Πέντε τρόποι να δημιουργήσεις τα πιο υγιεινά γεύματα χάρη στα φυτικά ροφήματα της ΔΕΛΤΑ

Πέντε τρόποι να δημιουργήσεις τα πιο υγιεινά γεύματα χάρη στα φυτικά ροφήματα της ΔΕΛΤΑ

Η αρχή μπορεί να γίνει, φυσικά, από τη διατροφή σου, με απλά και εύκολα γεύματα, τα οποία έρχονται να πάρουν θέση στην καθημερινότητά σου με τον πιο… φυτικό τρόπο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αυτή η εποχή σε βρίσκει να προετοιμάζεσαι για την επιστροφή στο γραφείο μετά από τις διακοπές του Πάσχα, ενώ την ίδια ώρα, προσπαθείς να βρεις τις επιλογές που θα δώσουν ώθηση στις πιο ζεστές ανοιξιάτικες ημέρες αλλά και στο καλοκαίρι που πλησιάζει.

Αυτός είναι και ο λόγος που βάζεις κάτω από το «μικροσκόπιό» σου τους τρόπους, με τους οποίους μπορείς να αναδιαμορφώσεις εκ νέου τη ρουτίνα σου, ώστε να εντάξεις σε αυτή συνήθειες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν σταδιακά να γίνεις η wellness queen της δικής σου ζωής. Και η αρχή μπορεί να γίνει, φυσικά, από τη διατροφή σου, με απλά και εύκολα γεύματα, τα οποία έρχονται να πάρουν θέση στην καθημερινότητά σου με τον πιο… φυτικό τρόπο.

Βλέπεις, η ΔΕΛΤΑ με το Daily Self Care reminder έρχεται να σου συστήσει τα φυτικά ροφήματα, τα οποία θα σε συνοδεύουν σε κάθε «βήμα», προς μία πιο wellness καθημερινότητα. Είσαι έτοιμη να τα γνωρίσεις με τον πιο δημιουργικό και απολαυστικό τρόπο;

#1 Τα on the go ροφήματα που έχουν πάντα μία θέση στο backpack σου

Τη στιγμή που το καλοκαίρι είναι ένα «βήμα» μακριά μας, τα δροσιστικά ροφήματα τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στο wellness makeover σου αποτελούν ένα από τα must της εποχής. Και η ΔΕΛΤΑ, με το ΔΕΛΤΑ ΦΥΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΒΡΩΜΗ SUPER MIX CHOCO BERRIES PROTEIN PLUS και το ΔΕΛΤΑ ΦΥΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΒΡΩΜΗ SUPER MIX ΜΗΛΟ ΚΑΝΕΛΑ FIBER PLUS, τα ροφήματα που συνδυάζουν τη βρώμη με φυσικό χυμό φρούτων, «έρχεται» να σου δώσει το πιο γευστικό… boost για να ολοκληρώνεις τα tasks της ημέρας σου.

Μάλιστα, για να μπορείς να τα έχεις όλη την ημέρα στο backpack σου, βγαίνουν σε συσκευασίες των 250ml και κάπως έτσι, γίνονται ο «ορισμός» του on the go ροφήματος.

#2 Overnight oats ή αλλιώς το πρωινό που σου δίνει το boost που χρειάζεσαι

Αλήθεια, τι θα έλεγες αν γνώριζες ότι μπορείς να έχεις έτοιμο το πιο υγιεινό και γευστικό πρωινό από το… προηγούμενο βράδυ; Διότι, τα overnight oats, τα οποία έχουν κατακλείσει την αρχική σου στο TikTok και περιλαμβάνουν το ΔΕΛΤΑ ΦΥΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟ PROTEIN PLUS είναι αυτά, τα οποία αξίζει να αποκτήσουν και μία θέση στο ψυγείο σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Και το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να προσθέσεις το ΔΕΛΤΑ ΦΥΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ PROTEIN PLUS, τους σπόρους chia, τις νιφάδες βρώμης και το μέλι σε ένα βάζο από το προηγούμενο βράδυ, να τα ανακατέψεις και αφού το κλείσεις, να το τοποθετήσεις στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, προσθέτεις απλά το βερίκοκο και το δαμάσκηνο, κομμένα σε χοντρά κομμάτια και… το πρωινό σου είναι έτοιμο!

#3 Τα pancakes που δίνουν μία γλυκιά «πινελιά» στο πρωινό σου

Αν είσαι sweet lover και τα πρωινά σου σε βρίσκουν να αναρωτιέσαι, πώς μπορείς να έχεις ένα γλυκό αλλά και υγιεινό πρωινό, τότε τα pancakes βρώμης, τα οποία έχουν ως βάση το ΔΕΛΤΑ ΦΥΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΒΡΩΜΗ 3 SUPER ΣΠΟΡΟΙ, είναι η ιδανική λύση για εσένα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Όσον αφορά τώρα, στην εκτέλεση της συνταγής, αυτό που έχεις να κάνεις αρχικά, είναι να αλέσεις καλά τη βρώμη στο multi μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Στη συνέχεια, προσθέτεις την μπανάνα, το κορν φλάουρ και το ΔΕΛΤΑ ΦΥΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΒΡΩΜΗ 3 SUPER ΣΠΟΡΟΙ και τα πολτοποιείς, ενώ ζεσταίνεις το λάδι καρύδας σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ώστε όταν ζεσταθεί να ρίξεις από 1 κ.σ μείγμα για κάθε pancake. Αφού τηγανίσεις λοιπόν, για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά των pancakes σου, τα ακουμπάς σε ένα πιάτο και τα σερβίρεις με φρούτα ή/ και σιρόπι της επιλογής σου.

#4 Vegan πατάτες dauphinoise με φυτικό γάλα για το lunch box σου

Το μεσημεριανό είναι από τα πιο βασικά γεύματα μέσα στην ημέρα σου, γι’ αυτό πρέπει να φροντίσεις να είναι υγιεινό, νόστιμο και φυσικά, plant-based. Και κάπως έτσι, οι vegan πατάτες dauphinoise με ΔΕΛΤΑ ΦΥΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, είναι μία από τις επιλογές που πρέπει να εξετάσεις.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για έξι μερίδες:

Αρχικά, πρέπει να προθερμάνεις τον φούρνο στους 180°C και στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα να βάλεις το ΔΕΛΤΑ ΦΥΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ μαζί με το σκόρδο και να τα ανακατέψεις καλά. Τα ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά και μόλις το μείγμα αρχίσει να αχνίζει, ρίχνεις στην κατσαρόλα τις πατάτες και το αλατοπίπερο, τις οποίες σιγοβράζεις για 5-7 λεπτά. Έπειτα, αποσύρεις με τρυπητή κουτάλα τις πατάτες και τις μεταφέρεις σε στρώσεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος ενώ παράλληλα, ρίχνεις στην κατσαρόλα με το γάλα και το φυστικοβούτυρο και τα τοποθετείς ξανά στη φωτιά. Ανακατεύεις μέχρι να φτιάξεις ένα ομοιογενές μείγμα και στο τέλος, περιχύνεις τις πατάτες στο ταψί, για να τις ψήσεις για 30-35 λεπτά.

#5 Scones με ταχίνι και σοκολάτα για τις απογευματινές λιγούρες

Δεν είναι λίγες οι φορές, που ενώ πίνεις τον απογευματινό σου καφέ στο γραφείο, θέλεις ένα υγιεινό snack να τον συνοδέψεις. Και τι καλύτερο από τα πιο αφράτα και αρωματικά scones με ταχίνι, σοκολάτα και ΔΕΛΤΑ ΦΥΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΒΡΩΜΗ FIBER PLUS;

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 270 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 και ½ κ.σ μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. κρύο φυτικό βούτυρο σε κυβάκια
  • 100 ml ΔΕΛΤΑ ΦΥΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΒΡΩΜΗ FIBER PLUS
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 1 και ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Σε ένα μεγάλο μπολ, ξεκινάς να ανακατεύεις το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, τη ζάχαρη καρύδας και το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα, προσθέτεις το κρύο βούτυρο, τρίβοντάς το στο μείγμα με τα δάχτυλά σου, το ΔΕΛΤΑ ΦΥΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΒΡΩΜΗ FIBER PLUS, το ταχίνι, τη βανίλια και ανακατεύεις καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη, στην οποία προσθέτεις τα κομματάκια κουβερτούρας. Στη συνέχεια, πλάθεις τη ζύμη που έχεις δημιουργήσει σε μπάλα, τη βάζεις ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και την ανοίγεις με τον πλάστη σε χοντρό και στρογγυλό φύλο. Πριν την κόψεις σε οκτώ κομμάτια και την τοποθετήσεις στην κατάψυξη, τη μεταφέρεις στο ψυγείο για 15 λεπτά. Τέλος, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C και τα ψήνεις για 20 λεπτά.

Αρκούν λοιπόν, μερικά απλά βήματα και λίγη από την καλή διάθεση που σου δημιουργείται όταν σκέφτεσαι τις καλοκαιρινές σου διακοπές, έτσι ώστε να φτιάξεις τις plant-based συνταγές, οι οποίες θα σε αναδείξουν σε wellness queen. Και αυτό διότι, χάρη στη ΔΕΛΤΑ και τα 100% φυτικά ροφήματά της, χωρίς λακτόζη, τα οποία είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο και βιταμίνες, μπορείς να κάνεις το πιο υγιεινό restart στη daily routine σου, έχοντας πάντα ως «σύμμαχό» σου το Daily Self Care reminder by Δέλτα Plant Based.

Εσύ σε φρόντισες σήμερα;

Για περισσότερα Self Care Daily tips πατήστε εδώ.

Untitled-(1).png
DPG Network