Slow Food

Πως λέμε «Fast Food»; Το αντίθετο.

Το Slow Food (Aργό Φαγητό) είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε από την Ιταλία γύρω στο 1986 και προσπαθούσε να διατηρήσει την παραδοσιακή και τοπική κουζίνα, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να καλλιεργεί ή να αγοράζει φυτά, σπόρους και ζωικά προϊόντα του τοπικού οικοσυστήματος.

Στην πορεία του χρόνου το κίνημα αυτό εξαπλώθηκε, και πλέον έχει φτάσει να αποτελείται από περισσότερα από 100.000 μέλη σε 132 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Αγγλία, η Ιαπωνία και η Αμερική. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα σταυροδρόμι μεταξύ οικολογίας, γαστρονομίας, ηθικής και ευχαρίστησης, το οποίο έχει στόχο να οδηγήσει τον κόσμο στην ανάκτηση του δικαιώματός του στην απόλαυση του καλού φαγητού και στην προστασία του φαγητού που έχει κληρονομήσει από την πατρίδα του, της παράδοσης δηλαδή και της κουλτούρας που το χαρακτηρίζει και το κάνει απολαυστικό.

Οι εκπρόσωποι του Slow Food, πιστεύουν πως όσο περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν κόντρα στις μεγάλες πολυεθνικές που τυποποιούν τις γεύσεις και τις κουλτούρες, το όραμά τους για έναν κόσμο όπου ο καθένας θα έχει πρόσβαση σε φαγητό που θα είναι καλό για αυτούς που το τρώνε, για αυτούς που το καλλιεργούν αλλά και για τον ίδιο τον πλανήτη, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κίνημα του Slow Food και ότι απορίες έχετε σχετικά, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του: www.slowfood.com