Έρχεται: το νέο Nestea με 30% λιγότερα σάκχαρα!

Έρχεται: το νέο Nestea με 30% λιγότερα σάκχαρα!

Παγωμένη απόλαυση με γλυκαντικά φυσικής προέλευσης

Μια νέα κατηγορία παγωμένου τσαγιού έρχεται πάνω στην ώρα που υδράργυρος ανεβαίνει και που προσέχουμε λίγο (ή πολύ) περισσότερο τη σιλουέτα μας: το Nestea έρχεται στις τέσσερις αγαπημένες γεύσεις αλλά με λιγότερα σάκχαρα και 30% λιγότερες θερμίδες.

Το μυστικό του: τα γλυκαντικά από τα φύλλα του φυτού στέβια, επιστημονικά γνωστής ως stevia rebaudiana, τα οποία αντικαθιστούν ένα ποσοστό της ζάχαρης, ώστε να το απολαμβάνετε χωρίς τύψεις. Η στέβια είναι ένα μικρό θαμνώδες φυτό, ενδημικό της Παραγουάης και συγγενικό με διάφορα βότανα και άνθη, όπως το χαμομήλι, η μαργαρίτα, το χρυσάνθεμο κ.ά.. Η ιστορία της ξεκινά από τους ιθαγενείς της Νότιας Αμερικής που, γνωρίζοντας τις ιδιότητες και τα πλεονεκτήματα των φυτών, χρησιμοποιούσαν κονιορτοποιημένα φύλλα της για να γλυκαίνουν τα ροφήματά τους. Από το πιο εύγευστο τμήμα των φύλλων του φυτού προέρχονται οι γλυκοζίτες στεβιόλης, που είναι 200 φορές γλυκύτεροι από την επιτραπέζια ζάχαρη χωρίς όμως να περιέχουν θερμίδες.

Το νέο Nestea θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τον Απρίλιο στις τέσσερις γνωστές και αγαπημένες γεύσεις: Λεμόνι, Ροδάκινο, Πράσινο Τσάι Φράουλα και Πράσινο Τσάι Πορτοκάλι - Λεμόνι.