Κόψτε κρεμμύδια χωρίς να βαλαντώσετε στο κλάμα

Μικρές συμβουλές για να κόβετε κρεμμύδια χωρίς να σας τρέχει το rimel.

Το κρεμμύδι και το σκόρδο κάνουν καλό στην υγεία με τις έρευνες να αποδεικνύουν πως βοηθούν στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου ενώ είναι πλούσια και σε αντιοξειδωτικά με αντιγηραντικές ιδιότητες.

Το αρνητικό τους εκτός από την έντονη δυσοσμία είναι πως προκαλούν δάκρυα (όχι χαράς ή λύπης) λόγω των θειούχων ενώσεων που περιέχουν, όταν τα κόβετε, τα πολτοποιείτε και γενικά τα χρησιμοποιείτε στην κουζίνα.

Πως θα γλυτώσετε όμως το κλάμα; Μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν τα κόψετε, ή μπορείτε να μασάτε μια τσίχλα ενώ τα κόβετε, ή τέλος μπορείτε να έχετε δυο γουλιές νερό στο στόμα σας όση ώρα τα ψιλοκόβετε. Τέλος, δοκιμάστε να βάλτε λίγο νερό στο μαχαίρι και την επιφάνεια κοπής που θα φυλακίσουν τις ενοχλητικές μυρωδιές ή να πλύνετε τα κρεμμύδια αμέσως αφού τα ξεφλουδίσετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ