Το στήσιμο της κουζίνας από τη αρχή: Κατσαρόλες και τηγάνια

Το στήσιμο της κουζίνας από τη αρχή: Κατσαρόλες και τηγάνια

Είστε καινούρια νοικοκυρά; Χρήσιμα tips για μία κουζίνα από την αρχή.

Καμία μας δεν γεννήθηκε με όλες τις γνώσεις γύρω από την μαγειρική και καμία μας δεν ήταν εκ γενετής εξπέρ στο στήσιμο ενός καινούριου νοικοκυριού. Για να μην πελαγώσετε και μόνο στην ιδέα του πώς θα γεμίσετε με τα απαραίτητα την καινούρια σας κουζίνα, μερικές συμβουλές για τα ουσιώδη αξεσουάρ που θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Κατσαρόλες και τηγάνια. Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο, είναι ότι τα τηγάνια έχουν μακρύ χερούλι (συνήθως με πλαστική επικάλυψη) και μπορεί να έχουν ή όχι καπάκι. Οι κατσαρόλες, δε, έχουν πάντοτε καπάκι και χερούλια και από τις δύο μεριές. Στην αγορά χύτρας (διότι σωστή νοικοκυρά χωρίς χύτρα δεν γίνεται) βεβαιωθείτε ότι θα έχει το ειδικό λάστιχο εφαρμογής στο καπάκι. Γενικότερα προτιμείστε τηγάνια και κατσαρόλες με δύο χερούλια, είναι πιο πρακτικά και δεν χρειάζεται να καίγεστε κάθε φορά που πάτε να βγάλετε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά. Επίσης, όσον αφορά να τηγάνια επιλέξτε αυτά με τον βαθύ πάτο καθότι θα είναι πιο εύκολο να μαγειρέψετε φαγητά όπως σάλτσες σε αυτά.