Στέβια - και τέρμα η ζάχαρη!

Στέβια - και τέρμα η ζάχαρη!

Η Sweete μας προτρέπει: μη φοβάστε το γλυκό!

Πριν λίγες ημέρες (νύχτες για την ακρίβεια) έγινε η παρουσίαση της στέβια Seete, στο Μουσείο Μπενάκη. Το πρωτότυπο της βραδιάς δεν ήταν στο ίδιο το προιόν, καιώς είναι μια ακόμη στέβια, όπως αρκετές άλλες. Το ελκυστικό της βραδιάς ήταν πως η στέβια μας παρουσιάστηκε μέσα από τα γλυκά του Chef Pâtissier Δημήτρη Χρονόπουλου, αλλά και τα κοκτέιλς του Γιάννη Κοροβέση και της 2Taste.

Τα αβαντάζ της στέβια είναι αρκετά: δεν είναι συνθετική, δεν περιλαμβάνει τεχνητά συστατικά, ούτε τροποποιείται χημικά ή δομικά κατά την εκχύλισής της από το φυτό της Stevia, είναι κατάλληλη για όσους θέλουν να απολαμβάνουν γλυκές γεύσεις, χωρίς επιπλέον θερμίδες, είναι κατάλληλη για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη (έχει ουδέτερη δράση στα επίπεδα σακχάρου του αίματος) και τέλος δεν περιέχει νάτριο ή αλάτι αλλά ούτε και γλουτένη.

Μετά από 13 (!) γλυκά, αλλά και 3 κοκτέιλ, που δοκίμασα μπορώ να διαβεβαιώσω πως είναι πολλά υποσχόμενη και σε αυτούς τους τομείς.


Τις συνταγές του Δημήτρη, του καλύτερου ζαχαροπλάστη στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου, μπορείτε να τις βρείτε στο site: www.sweetestevia.gr.