H ABSOLUT VODKA αφιερώνει τη συλλεκτική έκδοση ABSOLUT SVEA στην πατρίδα της, τη Σουηδία

H ABSOLUT VODKA αφιερώνει τη συλλεκτική έκδοση ABSOLUT SVEA στην πατρίδα της, τη Σουηδία

Κάθε συλλεκτική φιάλη που έχει παρουσιάσει η Absolut Vodka τα τελευταία χρόνια είναι και μια ιστορία επιτυχίας. Αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του κοινού, δημιουργεί τάση, και γίνεται πολυπόθητο απόκτημα για τους συλλέκτες. Μέχρι σήμερα η Absolut Vodka έχει αφιερώσει φιάλες σε μόδα, μουσικά κινήματα και αντιρατσιστικά μηνύματα μεταξύ άλλων (Absolut Mode, Absolut Rock, Absolut No Label κ.ά.). Ήταν, λοιπόν, καιρός να αφιερώσει μια συλλεκτική φιάλη στην πατρίδα της, τη Σουηδία.

Svea αποκαλούν χαϊδευτικά οι Σουηδοί την πατρίδα τους και η Absolut Svea είναι αφιερωμένη στη χώρα καταγωγής της πιο διάσημης βότκας του πλανήτη, κάνοντας μια αναδρομή στις ρίζες της και 'γιορτάζοντας' τις αξίες που συμβολίζει αυτή η κληρονομιά.
Για τη συλλεκτική αυτή φιάλη η Absolut προχώρησε ξανά σε μια δημιουργική συνεργασία. Ο Σουηδός καλλιτέχνης Fredrik Söderberg, γνωστός για τις εμπνευσμένες απεικονίσεις του με πρωταγωνιστές πνευματικά σύμβολά με καταβολές στη μαγεία, την αστρολογία, τη θρησκεία, ήταν εκείνος που ανέλαβε να αποτυπώσει στο συλλεκτικό μπουκάλι τον χαρακτήρα της χώρας του. Και το έκανε μέσα από τις έντονες εναλλαγές του καιρού που την χαρακτηρίζουν και την επηρεάζουν, τη μεγάλη ημέρα και την απόλυτη νύχτα. Επέλεξε να 'ντύσει' τη φιάλη με ένα σχέδιο που μας ταξιδεύει από το θερινό στο χειμερινό ηλιοστάσιο 'τυλίγοντας' το ουσιαστικά σε μια ιστορία που περιγράφει το πέρασμα από την φωτεινή, γεμάτη χρώματα Άνοιξη στον σκοτεινό, μυστηριώδη Χειμώνα και πάλι από την αρχή. Και όπως στις παλιές ιστορίες της Σκανδιναβίας, όλη την ιστορία 'αγκαλιάζει' η παραδοσιακή μορφή ενός σκανδιναβικού ερπετού Midgård.

Οι αναφορές στη Σουηδία δεν σταματούν στο μπουκάλι. Για την Absolut Svea η γνώριμη, καθαρή και ανάλαφρη γεύση της Absolut Vodka εμπλουτίστηκε με έναν ισορροπημένο συνδυασμό μήλου και τζίντζερ. Το μήλο είναι ένα από τα παλιότερα φρούτα και πολύ κοινό στην καθημερινότητα των Σουηδών, γλυκά συνδεδεμένο με το τέλος του Σουηδικού καλοκαιριού, ενώ το πικάντικο τζίντζερ χρησιμοποιείται συχνά σε γλυκίσματα και φέρνει στο νου τους πιο σκοτεινούς μήνες γύρω από τα Χριστούγεννα. Ένας απολαυστικός συνδυασμός της ζεστής πικάντικης αψάδας του τζίντζερ με την οξύτητα και τη φρεσκάδα του μήλου.
Η συλλεκτική φιάλη Absolut Svea διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα.