Βήμα βήμα ο τέλειος καπουτσίνο - και μας τον έφτιαξαν στα Flocafe (φωτος)

Βήμα βήμα ο τέλειος καπουτσίνο - και μας τον έφτιαξαν στα Flocafe (φωτος)

Στο Flocafe του Κολωνακίου μας έδειξαν, step - by - step πως να φτιάχνουμε τον ιδανικό καπουτσίνο

Όπως κάθε σωστός...καφεινομανής, έτσι και εγώ έχω το βίτσιο της αναζήτησης του τέλειου (κατά το δυνατό) εσπρέσσο και καπουτσίνο. Οι αδυναμίες μου στην Αθήνα είναι 2 - 3 cafes όλα και όλα, όμως κάθε φορά που ακούω για κάτι το "ελπιδοφόρο" σπεύδω να το δοκιμάσω.
Ομολογώ πως με τις "αλυσίδες", όπως τα Flocafe για παράδειγμα, είμαι σε κάποιο βαθμό επιφυλακτικός, και αυτό γιατί, συχνά, παρουσιάζουν απο μαγαζί σε μαγαζί διακυμάνσεις στο στυλ της προετοιμασίας, και κυρίως, του τελικού αποτελέσματος.

Παρακινήθηκα όμως πρόσφατα από τη νέα του καμπάνια, το "Ο καλύτερος καφές της μέρας μας είναι γεγονός!", στην οποία υπόσχονταν με το νέο, αποκλειστικό, χαρμάνι καφέ, Flocafé Exclusive Blend by Buondi να μας ετοιμάσουν έναν εξαιρετικό καφέ.

Το συγκεκριμένο χαρμάνι, είναι από 100% κόκκους Arabica, με ισορροπημένη γεύση, άρωμα κόκκινων φρούτων, μαύρου σταφυλιού και νότες μαύρης ακατέργαστης ζάχαρης από επιλεγμένες ποικιλίες ειδικής περιορισμένης παραγωγής που αναπτύσσονται στη Βραζιλία, την Κολομβία και την Κόστα Ρίκα.

Η περιγραφή μου κέντρισε το ενδιαφέρον, και η επίσκεψη στο Flocafe του Κολωνακίου αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη.
Εκεί, ο barista Παναγιώτης Τρίγκας με την άνεση και τη γνώση που χαρίζει η εμπειρεία χρόνων, και η προετοιμασία χιλιάδων φλυτζανιών καφέ, μου ετοίμασε έναν εξαιρετικό καπουτσίνο, αφού μου έδειξε βήμα - βήμα την διαδικασία (τελετουργία σχεδόν).

Απολαύστε τις εικόνες και, αν βρεθείτε στην Μηλιώνη, και έναν καφέ στο Flocafe από τα χέρια του Παναγιώτη.