Δημιουργήστε ένα πλήρες και γευστικό γεύμα!

Δημιουργήστε ένα πλήρες και γευστικό γεύμα!

Τρεις λαχταριστές συνταγές από την Knorr που θα σας δημιουργήσουν το τέλειο γεύμα.

  • Τάρτα με κρεμμύδια, βασιλικό και τομάτες

Χρόνος προετοιμασίας : 10'
Χρόνος μαγειρέματος : 50'

ΥΛΙΚΑ

● 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

● 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

● 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

● 350 γρ. ανθότυρο

● 2 αβγά

● 2 μεγάλες τομάτες κομμένες σε ροδέλες

● 1 φύλλο σφολιάτας

● ½ κουτ. του γλυκού Extra γεύση Ζωμός Λαχανικών σε κόκκους της Knorr

● Βιτάμ για την ταρτιέρα

● ανάλογο αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, αφού πρώτα τα αλατίσουμε, ανακατεύοντας συχνά.
2. Μόλις μαλακώσουν και αποκτήσουν ένα ελαφρώς καφετί χρώμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι να κρυώσουν λίγο και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το ανθότυρο, τα αβγά, το πιπέρι και την Extraγεύση Ζωμό Λαχανικών.
3. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα, στρώνουμε τη σφολιάτα προσέχοντας να καλύψουμε καλά τα τοιχώματα, κάνουμε παντού τρύπες με ένα πιρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
4. Μοιράζουμε πάνω τις τομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
5. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 ̊Cγια 35-40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Tip: δημιουργήστε ένα αρωματικό λάδι βασιλικού, χτυπώντας δυνατά στο μπλέντερ σας ελαιόλαδο με φρέσκα φύλλα βασιλικού και στη συνέχεια ραντίστε ελαφριά πάνω στην τάρτα.

  • Δροσερή σαλάτα με φακές

Χρόνος προετοιμασίας : 5'
Χρόνος μαγειρέματος : 40'

ΥΛΙΚΑ
● 500 γρ. φακές

● 200 γρ. ανθότυρο

● 3-4 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες

● 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

● ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

● 1 κύβο κότας Knorr

● 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε νερό που έχουμε διαλύσει τον κύβο κότας, τις σουρώνουνε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Τρίβουμε το ανθότυρο και ψιλοκόβουμε τις τομάτες.
3. Τέλος, ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα συστατικά μαζί με τις φακές και σερβίρουμε την καλοκαιρινή δροσερή σαλάτα περιχύνοντάς τη με ελαιόλαδο.

Tip: για περισσότερο χρώμα δοκιμάστε να βράσετε κόκκινες φακές και αρωματίστε με Balsamico.

  • Σουβλάκι κοτόπουλο με μελιτζάνες

Χρόνος προετοιμασίας : 30'
Χρόνος μαγειρέματος : 10'

ΥΛΙΚΑ

● 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

● ½ κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσες και κόκαλα

● 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

● 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

● 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

● 250 γρ. μελιτζάνες φλάσκες

● 1 κομμένη πιπεριά

● 1 κύβος κότας της Knorr

● αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ λιώνουμε τον κύβο κότας με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
2. Κόβουμε το κοτόπουλο και τη μελιτζάνα σε κύβους και το μαρινάρουμε στο μίγμα για 30 λεπτά.
3. Περνάμε τους κύβους κοτόπουλου και μελιτζάνας, και την πιπεριά εναλλάξ σε σουβλάκια.
4. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε τα σουβλάκια μαζί με τη μαρινάδα και το κρασί σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Τα σουβλάκια κοτόπουλο με μελιτζάνες σερβίρονται ζεστά.

Tip: για να δώσουμε περισσότερη γεύση στις μελιτζάνες μας μπορούμε να τις μαρινάρουμε από νωρίτερα, βάζοντας τα κομμάτια από τις μελιτζάνες μέσα σε ένα μπολ με τριμμένο κυβάκι μυρωδικών σκόρδου Knorrκαι ελαιόλαδο.