Πως να φτιάξεις το τέλειο Βρετανικό πρωινό

Πως να φτιάξεις το τέλειο Βρετανικό πρωινό

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας μπορεί να αποκτήσει διαφορετικό χαρακτήρα όταν δοκιμάσετε γεύσεις από από άλλες γαστρονομικές κουλτούρες, όπως η Βρετανική.

Οι Βρετανοί αγαπάνε το πρωινό. Τόσο πολύ που για να απολαύσουν ένα πλούσιο γεύμα το πρωί είναι ικανοί να θυσιάσουν τις κοκαλιάρικες φιγούρες τους.

Παλαιότερα το βρετανικό πρωινό ήταν διαδεδομένο ανάμεσα στους εργάτες, τους χτίστες και τους οδηγούς φορτηγών. Τώρα είναι μία από τις διασημότερες επιλογές στα ξενοδοχεία και μπορεί να γίνει και στα σπίτια σας αν έχετε όρεξη να ικανοποιήσετε τον αγαπημένο σας που είναι οπαδός της βρετανικής κουλτούρας και ακούει στη διαπασών Franz Ferdinand και Later of the Pier.

Για να φτιάξετε ένα σωστό βρετανικό πρωινό θα χρειαστείτε: λουκάνικα χωριάτικα, αβγά, τομάτες, black pudding (είδος λουκάνικου που φτιάχνετε με αίμα), καπνιστό bacon, ψωμί, μανιτάρια, φασόλια κονσέρβα, πατάτες και την κλασική καφέ σος της Heinz.

Αφού πάρετε τα υλικά, ξεκινάτε με τον τεμαχισμό του black pudding σε κομμάτια και των τοματών στη μέση.

Αφού το κάνετε αυτό αδειάζετε τα φασόλια κονσέρβα σε μία κατσαρόλα.

Ψήνετε στο grill τις τομάτες, τα λουκάνικα και τα bacon, ενώ σοτάρετε στο τηγάνι το λουκάνικο black pudding και τα μανιτάρια.

Βράζετε τα φασόλια στην κατσαρόλα για λίγο, χωρίς να παραγίνουν και μετά τα αδειάζετε σε ένα πιάτο. Στο grill ξεροψήνετε και το ψωμί και το κρατάτε ζεστό.

Παίρνετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και αφού τις τηγανίσετε σε ροδέλες, τις κόβετε σε κύβους και τις ξαναπετάτε στο τηγάνι με αβγό και αλεύρι μέχρι να γίνουν σα μία ομοιόμορφη κροκέτα.

Στη συνέχεια παίρνετε τα αβγά και τα τηγανίζετε "μάτια" για να μπορείτε να κάνετε «βούτες» κατά τη διάρκεια του πρωινού σας.

Αφού προετοιμάσετε όλα τα υλικά μαζί τα σερβίρετε στο ίδιο πιάτο και περιχύνετε είτε με αλάτι ή τη κλασική καφέ σος που είναι trademark στη Αγγλία και απολαμβάνετε ένα παραδοσιακό βρετανικό πρωινό.