«Πάμε για καφέ Νέα Ερυθραία;»

Δέσποινα Καμπούρη
«Πάμε για καφέ Νέα Ερυθραία;»

Είναι μία φράση κλισέ... όλοι τη λέμε στη ζωή μας ακόμη κι αν δεν είμαστε φανς του καφέ. Είναι ιεροτελεστία. Είναι η πιο χαλαρωτική διαδικασία μέσα στη μέρα ή μέσα στην εβδομάδα.

Κάπως έτσι έγινε και στο γραφείο μία μέρα σαν όλες τις άλλες. «Πάμε για καφέ;», είπα της Ελένης που κάθεται απέναντί μου και που έχει χρεωθεί με υποχρεώσεις αρχισυνταξίας εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου που δουλεύουμε μαζί στο Mothersblog.gr.

«Άντε! Σήκω! Στείλε emails, αλλάζω slideshow και φύγαμε...», επέμεινα προκειμένου να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινή μας ρουτίνα. Άλλωστε οι πιο δημιουργικές ιδέες προκύπτουν σε τέτοιες ξαφνικές, μικρές «αποδράσεις». Έτσι δεν λένε όλοι;

Brain Storming στη Νέα Ερυθραία, για να είμαστε και κοντά στο γραφείο σε περίπτωση που μπορεί να προέκυπτε κάτι επείγον.

FLOCAFE Espresso Room λοιπόν! Ευκαιρία να δούμε κι από κοντά το καινούριο κατάστημα που έχει γίνει talk of the town. Το νέο κατάστημα ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αισθητική του, όπου κυριαρχούν τα σύγχρονα στοιχεία διακόσμησης σε τόνους του λευκού και του μαύρου, ο απόλυτα ατμοσφαιρικός φωτισμός, οι ακατέργαστες ξύλινες επιφάνειες, αλλά και δημιουργικές λεπτομέρειες όπως οι σφραγίδες και τα πρωτότυπα μηνύματα στους τοίχους και τα τσουβάλια από λινάτσα γεμάτα κόκκους καφέ.

Και μετά το δίλημμα: «America Latina» (ποικιλία 100% Arabica από Βραζιλία και Κολομβία), «African Earth» (από αφρικανικές ποικιλίες Arabica και Robusta ), ή «Honduras Premium» (ποικιλία 100% Arabica που καλλιεργείται σε περιορισμένη ποσότητα και σε μία μόνο φάρμα); Ευτυχώς, οι εξειδικευμένοι baristi των FLOCAFE Espresso Room ήταν εκεί για να μας 'ξεναγήσουν' στα μυστικά της κάθε ποικιλίας και να μας βοηθήσουν να διαλέξουμε ανάμεσα στις δεκάδες γευστικές προτάσεις, από κλασσικό καφέ έως εντυπωσιακά cocktails.

Εγώ πρωτοτύπησα: Flo white signature cappuccino με βάση τον καφέ το οποίο, από ότι έσπευσα να μάθω, είναι μυστική συνταγή και το βρίσκεις αποκλειστικά στα FLOCAFE Espresso Room. Η Ελένη κλασική παραδοσιακή: Espresso freddo σκέτο και αχτύπητο! Μα κάθε φορά που την ακούω να παραγγέλνει καφέ, ακολουθεί ο συνηθισμένος διάλογος: «Πώς το πίνεις αυτό το νεροζούμι Χριστιανή μου;», «Άσε με επιτέλους να απολαύσω τον καφέ μου γκρινιάρα!». Αν και για να πούμε την αλήθεια η Ελένη αμφιταλαντευόταν και ανάμεσα στην κρύα σοκολάτα με πράσινο μήλο ή μανταρίνι αλλά και στη σπιτική λεμονάδα που φαινόταν άκρως δροσιστική – και ας το παίζει και φανατική του καφέ!

Από τον καταιγισμό των ιδεών, νιώσαμε ένα μικρό γουργουρητό - ένα ελαφρύ γεύμα για τη μεσημεριανή λιγούρα θα ήταν ότι πρέπει! Δεν χάσαμε χρόνο πήραμε τον κατάλογο στα χέρια μας και κατέφθασαν σε χρόνο dt μίνι κρουασάν, μίνι μπριός και ρολίνι τυριού.

Και εννοείται ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να φύγω χωρίς το αγαπημένο μου χαρμάνι για να με ακολουθήσει στο γραφείο (δεν μπορούσα να αντισταθώ)! Άλλωστε με το ζόρι είπα όχι στα λαχταριστά γλυκά του κουταλιού – ενόψει καλοκαιριού καταβάλω προσπάθειες να διατηρήσω τη σιλουέτα μου!

Και μία συμβουλή - η καλή ημέρα από... τον καφέ φαίνεται!!! Και τα FLOCAFE Espresso Room κάνουν όντως τη διαφορά!

FLOCAFE Espresso Room: Χαριλάου Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6204082