Αρωματική και δροσερή κρέμα βανίλιας με φράουλες

Αύριο που θα είναι αργία και θα έχετε χρόνο να ξεκουραστείτε και, γιατί όχι, να ετοιμάσετε ένα όμορφο σπιτικό γεύμα για εσάς, την οικογένεια ή/και τους φίλους σας, κρατήστε αυτή τη συνταγή στην άκρη και ετοιμάστε την αργά το μεσημεράκι, ώστε να είναι έτοιμη μέχρι το απόγευμα. Μοιράστε την σε μπολάκια, βγείτε στη βεράντα και απολαύστε ένα υπέροχο, ελαφρύ και δροσερό γλυκό μαζί με καλή παρέα. Σας πείσαμε;

Υλικά
1,5 λίτρο γάλα με λίγα λιπαρά
1/2φλ. ζάχαρη καστανή, φυσική
30γρ. corn flour
2 αυγά
1 βανίλια
1κ.σ. βούτυρο Becel
1 πακέτο μπισκότα digestives 1 μπολ φράουλες

Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε την μισή ζάχαρη, το corn flour, τα αυγά και το μισό γάλα.
2. Βάζετε σε μία μικρή κατσαρόλα να βράσει το υπόλοιπο γάλα κι η υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνετε σιγά- σιγά το μίγμα των αυγών και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
3. Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα βάζετε ως βάση στον πάτο ενός πυρεξ και από πάνω περιχύνετε την κρέμα. Το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες.
5. Γαρνίρετε με κομμένες φράουλες και σερβίρετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ