Ένα διαφορετικό (αλλά πεντανόστιμο) κέικ με μανιτάρια και ζαμπόν

Αλμυρό κέικ; Φυσικά και μάλιστα ακαταμάχητο!

Καλά τα γλυκά κέικ με τις λιωμένες σοκολάτες και τα τις μαρμελάδες, αλλά έχουν και τα αλμυρά κέικ ψυχή. Και τι ψυχή, μάλιστα, όταν μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν τη συνηθισμένη πίτα και να τα φάτε ακόμα και ως γρήγορο κολατσιό στη δουλειά. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για κέικ με ζαμπόν και μανιτάρια και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
4 αυγά χωρισμένα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250γρ ζαμπόν κομμένο σε κύβους
150γρ μανιτάρια σε φέτες και σοταρισμένα ελαφρά
120γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
180γρ κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μετά χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα.
2. Ρίχνετε το αλεύρι και τα ασπράδια των αυγών, αφού τα έχετε χτυπήσει πρώτα.
3. Προσθέτετε στο μείγμα το ζαμπόν, τα τυριά και τα μανιτάρια και ανακατεύετε ελαφρά.
4. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μείγμα μέσα.
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ