Πορτοκαλένιες φλούδες βουτηγμένες στη σοκολάτα

Πορτοκαλένιες φλούδες βουτηγμένες στη σοκολάτα

Ο συνδυασμός σοκολάτα πορτοκάλι είναι λίγο ιδιαίτερος, με την έννοια πως ή θα τον λατρέψεις ή θα τον μισήσεις. Αν όμως ανήκετε στην πρώτη κατηγορία ανθρώπων, όπως και εμείς, η παρακάτω συνταγή είναι κλασική και αγαπημένη και πάει τέλεια με οτιδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Επίσης είναι πανεύκολη και ακόμα κι αν σας φαίνεται μπελαλίδικο το να περιμένετε ένα βράδυ για να στεγνώσουν οι φλούδες πορτοκαλιού, απλά σκεφτείτε πως θα έχετε στοκ για όλη την εβδομάδα (αν μπορέσετε να συγκρατηθείτε και δεν τις φάτε όλες).

Υλικά
φλούδες από 4 πορτοκάλια
2 κούπες ζάχαρη + 1/2 κούπα για το πασπάλισμα
2 κούπες νερό
1 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια

Εκτέλεση
1.Κόβετε τις φλούδες σε λωρίδες και καθαρίζετε το περισσότερο από το λευκό μέρος τους.
2.Τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό και τις φέρνετε σε βράση. Μόλις πάρουν μία βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Στραγγίζετε. (αν θέλετε να φύγει εντελώς η πίκρα, επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές, αλλιώς μείνετε στη μία)
3.Ρίξτε στο κατσαρολάκι τις 2 κούπες νερό με τις 2 κούπες ζάχαρη και βάλτε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέστε τις φλούδες, χαμηλώστε πολύ τη φωτιά και σιγοβράστε το σιρόπι για μισή ώρα.
4.Στραγγίξτε τις φλούδες και τινάξτε τις καλά. Απλώστε τις σε ένα ταψάκι και πασπαλίστε με ζάχαρη.
5.Απλώστε τις έπειτα σε μια σχάρα και αφήστε τις να στεγνώσουν όλο το βράδυ (τουλάχιστον 8 ώρες).
6.Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτήξτε μέσα τις φλούδες. Αφήστε τις να στεγνώσουν και σερβίρετε. Μπορείτε να τις φυλάξετε σε βαζάκια.