Τηγανίτες με μούρα

Τηγανίτες με μούρα

Θυμάστε στις αμερικάνικες σειρές/ταινίες αυτά τα καταπληκτικά σνακ ή πρωινά που φτιάχνουν με βάφλες, τηγανίτες, ομελέτες πέντε διαφορετικών ειδών, French toast κ.ο.κ; Λοιπόν, εμείς σας βρήκαμε μια συνταγή για το πιο δημοφιλές από όλα, τις τηγανίτες, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές που βλέπετε στο γυαλί. Είναι εύκολη, γρήγορη και μπορείτε να την φτιάξετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει μούρα, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο φρούτο ή σιρόπι, όπως φράουλες.

Υλικά
2 αυγά
1 φλυτζάνι αλεύρι μαλακό
1 ½ φλυτζάνι γάλα
2 κουτάλια ζάχαρη
4 κουτάλια λάδι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
1 φλυτζάνι φρέσκα μούρα ή κατεψυγμένα

Εκτέλεση
1.Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
2.Προσθέτετε το γάλα και το ξύσμα και ανακατεύετε καλά.
3.Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
4.Προσθέτετε τα μούρα.
5.Λαδώνετε το τηγάνι και ρίχνετε 2-3 κουταλιές για κάθε τηγανίτα.
6.Ψήνετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και τις σερβίρετε

Μπορείτε επίσης να τις περιχύσετε με σιρόπι από σφένδαμο που ταιριάζει υπέροχα, ή κάποιο άλλο της επιλογής σας.