Λαχταριστά και αφράτα muffins με ζαμπόν και τυρί

Λαχταριστά και αφράτα muffins με ζαμπόν και τυρί

Το τέλειο σνακ για οποιαδήποτε στιγμή, πεντανόστιμο και με αγνά υλικά.

Μπορεί να τα έχετε συνηθίσει γλυκά, με πολύχρωμα γλάσα και σε διάφορες γεύσεις, ήρθε η ώρα όμως να γνωρίσετε και την αλμυρή πλευρά τους, στην πιο απλή και εύκολη μορφή της. Τα muffins αυτά είναι ιδανικά για ορεκτικά όταν κάνετε το τραπέζι σε φίλους, για σνακ σε μπουφέ, αλλά και για το καθημερινό κολατσιό στη δουλειά σας.

Υλικά
2 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές της σούπας λάδι
75γρ τυρί τριμμένο, λίγο πικάντικο (ρεγκάτο, κεφαλογραβιέρα κλπ)
100γρ ζαμπόν κομμένο σε κύβους
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το λάδι.
2. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το τυρί και το ζαμπόν.
3. Βουτυρώνετε τις φόρμες για muffins και τις γεμίζετε με το μίγμα.
4. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.