Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με αυγό και παρμεζάνα

Ας υποδεχτούμε την Άνοιξη με την πιο γευστική και υγιεινή σαλάτα.

Ένα τέλειο γεύμα, γρήγορο και υγιεινό αλλά και με υπέροχη γεύση, είτε για μεσημεριανό στο lunch break της δουλειάς είτε για ένα ελαφρύ βραδινό.

Υλικά
500γρ. πατάτες
4 αυγά
1 κούπα κατεψυγμένο αρακά
3κ.σ. ελαιόλαδο
2κ.σ. χυμό λεμονιού
λίγος φρέσκος μαϊντανός
λίγη φρέσκια μέντα
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράστε τις πατάτες για 10 λεπτά. Ρίξτε μέσα στο βραστό νερό τα αυγά. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, καλύψτε την και αφήστε την για 10 λεπτά.
2. Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα τον αρακά για αφήστε την καλυμμένη για άλλο 1 λεπτό. στραγγίξτε τα όλα και καθαρίστε τα αυγά κόβοντάς τα έπειτα σε μισά.
3. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέστε το λάδι και τον χυμό λεμονιού μαζί με λίγο μαϊντανό και μέντα. Ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με παρμεζάνα, αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε άλλη μια φορά και σερβίρετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ