Πώς θα φτιάξεις τις πιο υγιεινές και νόστιμες τηγανιτές πατάτες

Πατούλια Κατερίνα
Πώς θα φτιάξεις τις πιο υγιεινές και νόστιμες τηγανιτές πατάτες

Υπάρχουν υγιεινές τηγανιτές πατάτες

Δεν χρειάζεται κόπο για να φτιάξεις τέλειες τηγανιτές πατάτες. Ούτε χρειάζεται να έχεις άγχος γιατί οι δικές μας πατάτες έχουν την γεύση που έχουν και οι τηγανιτές πατάτες αλλά φτιάχνονται στο φούρνο!

Μερικά κόλπα για να ξεκινήσεις:

Το τηγάνι δεν αποτελεί για εμάς επιλογή.

Αποφεύγουμε το ανθυγιεινό τηγάνισμα με 2 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο, το ταψί μας και τις αγαπημένες μας πατάτες. Έχε στο νου σου, πως σε αντίθεση με τις τηγανιτές πατάτες, οι τύπου τηγανιτές πατάτες φούρνο, χρειάζονται 30 με 40 λεπτά για να ψηθούν.

Δοκίμασε τη λύση της γλυκοπατάτας:

Οι γλυκοπατάτες ανήκουν στην κατηγορία των σύνθετων υδατανθράκων που δεν μετατρέπονται άμεσα σε σάκχαρα, και δεν αποδεσμεύουν έξτρα γλυκόζη μπορεί να αποθηκευτεί ως λίπος.

Απόφυγε το αλάτι:

Δεν χρειάζεται να φορτώσεις τον οργανισμό σου με αλάτι, που μπορεί να ευνοήσει το φούσκωμα. Αντίθετα, τα μπαχαρικά όπως η πάπρικα ή το αποξηραμένο σκόρδο θα δώσουν έξτρα γεύση στις πατάτες σου.

Κράτησε τη φλούδα:

Όχι μόνο είναι νόστιμη, θα κάνει τις πατάτες στο φούρνο εξίσου τραγανές με εκείνες στο τηγάνι. Ταυτόχρονα, είναι πολύ θρεπτική.

Κόψε σωστά τις πατάτες:

Κόψε τις πατάτες κατά μήκος σε φέτες και στη συνέχεια σε λωρίδες, όπως δηλαδή θα έκανες και με τις κανονικές τηγανιτές πατάτες.

Μπλουμ και στέγνωμα:

Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό βρύσης και άφησε τις πατάτες να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Αφού τις βγάλεις από το νερό, στεγνώνεις τις πατάτες σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Διάβασε ακόμα: Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να ρίξεις τα μπαχαρικά στο φαγητό;

Θυμάσαι το ελαιόλαδο;

Ήρθε η ώρα να λαδώσεις τις πατάτες με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδου. Πρόσεξε η κάθε πατάτα να μην καλύπτεται από κάποια άλλη.

Το σωστό ψήσιμο:

Ψήσε τις πατάτες για 20 λεπτά, ανακάτεψέ τες προσεκτικά και άφησέ τες να ψηθούν για δέκα λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα κι από την άλλη πλευρά.

Tip: Το σωστό ψήσιμο γίνεται στους 220 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις.