Διαιτητικά pancakes με σιρόπι σφενδάμου: Τα δοκιμάσαμε και δεν το πιστεύαμε

Πατουχέα Μαριάννα
Διαιτητικά pancakes με σιρόπι σφενδάμου: Τα δοκιμάσαμε και δεν το πιστεύαμε

Το γνωστό maple syrup σε μια light συνταγή που μας ξετρέλανε

Στην τελική ευθεία του καλοκαιριού και της παραλίας δε θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε κάτι άλλο πέρα από μια light συνταγή. Και ενώ δεν περιμέναμε και πολλά, το αποτέλεσμα μας αιφνιδίασε και γευστικά και διατροφικά και θερμιδικά.

Το σιρόπι σφενδάμου είναι μια πολύ καλή φυσική γλυκαντική ουσία, που παράγεται από συγκεκριμένα είδη του δέντρου σφενδάμου και μπορεί να αποτελέσει μια καταπληκτική εναλλακτική για εσένα που ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή. Ενώ παλαιότερα ήταν δυσεύρετο, πλέον έχοντας μονοπωλήσει το ενδιαφέρον ως ένα nutrition trend, θα το βρεις στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις την πιο νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα μονοπωλήσει τα πρωινά σου γεύματα; Κάτι μου λέει ότι έχεις ήδη πάρει χαρτί και μολύβι.

Θα χρειαστείς:

2/3 της κούπας αλεύρι αλεσμένης βρώμης

2 ώριμες μπανάνες

2 αυγά

1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ. γλ. κανέλα

1 κ. γλ. baking powder

Λίγο αλάτι

Σιρόπι σφενδάμου

c4a3fa8fac4c7aeecf55cdf39a42d86d

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και στη συνέχεια πρόσθεσε σε αυτές όλα τα υλικά ξεκινώντας από τα αυγά και αφήνοντας στην άκρη το σιρόπι σφενδάμου. Ζέστανε ένα τηγάνι το οποίο θα έχεις αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο και τοποθέτησε μικρές μερίδες από τη ζύμη που έφτιαξες. Ψήσε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και στο τέλος τοποθέτησε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο. Ρίξε από πάνω όση ποσότητα από το σιρόπι σφενδάμου θέλεις και απόλαυσε.

Καλή όρεξη!

Δοκίμασε ακόμα:

2 διαιτητικά γλυκά για τις υπογλυκαιμίες ενόψει καλοκαιριού

Cake μπανάνας χωρίς αλεύρι - Με 5 υλικά σε 5 λεπτά