Η ρόκα η πικάντικη
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Όλοι λατρεύουμε την πικάντικη γεύση τις ρόκας, είναι αυτή η υπέροχη εναλλακτική από το κλασσικό και βαρετό μαρούλι. Και όμως, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ρόκα για την πράσινη σαλάτα σας, αφού μόνο η κοινή πλατύφυλλη ρόκα ταιριάζει για σαλάτα.
Αντιθέτως αν θέλετε να προσθέσετε μία πικάντικη νότα στα ζυμαρικά και στο ρύζι σας, τότε μία μικρή ποσότητα άγριας ρόκας θα απογειώσει το φαγητό σας.
Η ρόκα εκτός από σαλάτες ταιριάζει πολύ με -εξίσου πικάντικα- τυριά, καρπάτσιο, αλλαντικά και καπνιστό κρέας. Το πέστο ρόκας είναι εμφανώς διαφορετικό από το κλασικό πέστο βασιλικού αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα το λατρέψετε με τις φρέσκιες πένες σας.
Bloggers
01
10