Ψωμί με cranberry και αμύγδαλα από τη Meg Ryan

Ένα διαφορετικό, μυρωδάτο ψωμί από τα χέρια της «sweetheart» του Hollywood.

Μπορεί να θεωρείται, ακόμα και τώρα που έχει πατήσει τα 50, ως η «βασίλισσα των κομεντί» στο Hollywood, αυτό όμως που δεν ξέρατε για την Meg Ryan είναι πως είναι βασίλισσα και στη κουζίνα. Η ακόλουθη συνταγή είναι δικιά της δημιουργία και μετατρέπει το απλό ψωμί σε μια γλυκιά και πρωτότυπη λιχουδιά.

Υλικά
1 κονσέρβα σος cranberry
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 ¼ κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου
½ κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
¾ κούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε αυγό και τέλος ρίξτε και το εκχύλισμα αμυγδάλου, συνεχίζοντας το χτύπημα.
4. Ανακατέψτε μαζί τη σος cranberry και τη κρέμα γάλακτος.
5. Ανακατέψτε το μείγμα του cranberry και του αλευριού με το μείγμα του βουτύρου εναλλάξ, χτυπώντας τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
6. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και ρίξτε μέσα το μείγμα.
7. Ψήστε το για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι το ψωμί να χρυσίσει στη κορυφή και να αρχίσει να ξεχειλίζει από τις γωνίες του ταψιού.
8. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα περάστε το με ένα μαχαίρι περιφερειακά ώστε να ξεκολλήσει από το ταψί. Βάλτε το σε μια πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει αρκετά πριν το σερβίρετε.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ