Εύχρηστα εργαλεία ζαχαροπλαστικής που θα «απογειώσουν» τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου

Εύχρηστα εργαλεία ζαχαροπλαστικής που θα «απογειώσουν» τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου

Όποιος με γνωρίζει καλά, ξέρει πως το καλό φαγητό είναι μία από τις μεγάλες μου αγάπες. Παρόλα αυτά, αν μου ζητούσε κάποιος να επιλέξω ένα συγκεκριμένο γλυκό, το οποίο έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, θα δυσκολευόμουν να επιλέξω μόνο ένα. Διότι κάθε γλυκό που αφήνει μία γλυκιά επίγευση στο στόμα, είναι για εμένα μία απόλαυση στην οποία δεν μπορώ και δεν θέλω να αντισταθώ.

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως θα πω «ναι» σε οποιοδήποτε γλυκό, αφού ξέρω πως δεν υπάρχει κάποιο που συγκρίνεται με την απόλαυση που μου προσφέρουν τα πεντανόστιμα, σπιτικά γλυκά, τα οποία ετοιμάζω στην κουζίνα με τα χεράκια μου. Ευτυχώς, ακόμη και αν δεν ξέρω πολλά από μαγειρική, έχω φροντίσει να επενδύσω στα κατάλληλα εργαλεία και σκεύη, τα οποία κάνουν τη ζαχαροπλαστική να μοιάζει με ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό παιχνίδι, που εμπλουτίζει με περισσότερη γεύση και γλύκα την καθημερινότητά μου.

Στη λίστα που ακολουθεί, λοιπόν, σου προτείνω τους «συμμάχους» που αξίζει να προσθέσεις στην κουζίνα σου, ώστε να τη μετατρέψεις σε ένα μικρό, αυτοσχέδιο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και να καταλάβεις πως η ζαχαροπλαστική, όπως και η μαγειρική εν γένει, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Όταν ένα λαχταριστό αποτέλεσμα απαιτεί και απόλυτη ακρίβεια

Τα πάντα στη ζαχαροπλαστική είναι θέμα ακρίβειας. Δεν το λέω εγώ, αλλά η διάσημη σεφ Carla Hall, η οποία είχε πει πως, «όταν δημιουργείς με υλικά όπως το μπέικιν πάουντερ και ακολουθείς μία συνταγή, πρέπει να είσαι ακριβής». Ωστόσο, επειδή δεν έχεις αποκτήσει ακόμη την εμπειρία της Hall για να μετράς την ποσότητα των υλικών με το μάτι, χρειάζεσαι απαραίτητα ένα σετ με τέσσερις μεζούρες σε σχήμα κουταλιού από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο θα είναι ανθεκτικό, θα πλένεται και θα σκουπίζεται εύκολα.

Βέβαια, αν συνηθίζεις να προσκαλείς κόσμο στο σπίτι για γαστρονομικές «περιπλανήσεις» ή απλώς, θέλεις να αρχίσεις να ασχολείσαι λίγο πιο εντατικά με τη ζαχαροπλαστική, ετοιμάζοντας μεγαλύτερες μερίδες από τα αγαπημένα σου γλυκά, τότε προτίμησε ένα σετ από τέσσερις μεζούρες στο μέγεθος μίας κούπας. Σε ό,τι και αν επενδύσεις, μία ψηφιακή ζυγαριά που αλλάζει από oz σε γραμμάρια, είναι το gadget που δεν πρέπει να λείπει από τον πάγκο της κουζίνας σου, ενώ μπορείς να τo βρεις στο

Cook-Shop, από όπου την έχω προμηθευτεί και εγώ.

01.jpg

Δίνοντας μοναδικό σχήμα στις πιο απολαυστικές και γλυκές γεύσεις

Στην αγορά υπάρχουν αμέτρητες φόρμες ζαχαροπλαστικής διαθέσιμες σε κάθε μέγεθος, σχέδιο, χρώμα και κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά. Πώς θα επιλέξεις όμως, εκείνη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου; Εγώ, πάντως, όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στον συναρπαστικό κόσμο της ζαχαροπλαστικής, επένδυσα σε μία κλασική αντικολλητική φόρμα για κέικ και σε ένα ανθεκτικό ρυθμιζόμενο στεφάνι για τούρτες, δηλαδή δύο διαχρονικά σκευή που μου σύστησε η μητέρα μου, που είναι απαραίτητα στις περισσότερες συνταγές ζαχαροπλαστικής και με βοηθούν να ετοιμάζω λαχταριστά δημιουργήματα για εμένα και τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Από αφράτα, σπιτικά κέικ σοκολάτας μέχρι εντυπωσιακές, περίτεχνες γενέθλιες τούρτες. Αυτά τα δύο βασικά «εργαλεία» από το Cook-Shop θα σου «λύσουν» τα χέρια και θα δώσουν ένα «πλούσιο» σχήμα, επαγγελματικού επιπέδου, στις γλυκές, απολαυστικές συνταγές που έχεις στα τεφτέρια σου.

02.jpg

Τα εργαλεία ζαχαροπλαστικής που σε ανακηρύσσουν επαγγελματία pastry chef

Αυτό που ξεχωρίζει έναν «μαέστρο» της ζαχαροπλαστικής από έναν ερασιτέχνη ζαχαροπλάστη, είναι η εργαλειοθήκη του, η οποία εμπλουτίζεται καθώς αποκτά μεγαλύτερη εμπειρία. Έτσι και αλλιώς, η απόλαυση στα γλυκά δεν περιορίζεται μόνο στη γεύση τους, αλλά περιλαμβάνει και το στήσιμό τους, το οποίο πάντα μας ανοίγει την όρεξη για ένα ακόμη κομμάτι.

Η διακόσμηση ενός γλυκού είναι το Α και το Ω για να πετύχεις μία εικόνα αντάξια της μοναδικής γεύσης που έχουν τα γλυκά σου και να προετοιμάσεις του καλεσμένους σου για μία ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία. Συνεπώς, χρειάζεσαι οπωσδήποτε μία σπάτουλα γλασαρίσματος, η οποία θα σου δώσει τη δυνατότητα να σμιλεύσεις τις δημιουργίες σου, να τους χαρίσεις ομοιομορφία και να εκφράσεις το μεράκι που κρύβεις για τη ζαχαροπλαστική. Εξίσου απαραίτητο είναι και ένα σετ από ανοξείδωτες μύτες με κορνέ, το οποίο θα σε βοηθήσει να προσθέσεις λαχταριστές, παραμυθένιες «πινελιές» στα γλυκίσματά σου, ακόμη και αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία στο γαρνίρισμα.

Extra tip: Για να μην χάνεις δημιουργικό χρόνο προετοιμάζοντας τα υλικά σου, καλό είναι να επενδύσεις και σε μία ανοξείδωτη συσκευή για μπεν μαρί, η οποία διαθέτει διπλά τοιχώματα που γεμίζουν νερό και εκτός από το λιώσιμο της σοκολάτας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το ζέσταμα σάλτσας, γάλακτος, το μαγείρεμα ρυζιού και φαγητών με σιμιγδάλι.

03.jpg

Αν θέλεις να εντρυφήσεις στην υψηλή τέχνη της ζαχαροπλαστικής και να μετατρέψεις την κουζίνα σου σε μία σπιτική, γαλλική πατισερί, από όπου θα αναδύονται κάθε μέρα λαχταριστά αρώματα, τότε στο Cook-Shop θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις ένα δημιουργικό, pastry «ταξίδι»!

#EnjoyCooking