Η Cameron Diaz μαγειρεύει: Λεμονάτο κοτόπουλο με άρωμα σκόρδου και μπρόκολο

Η ξανθιά σταρ με το πλατύ χαμόγελο μπαίνει στην κουζίνα και δημιουργεί ένα εκπληκτικό πιάτο.

Είναι μία από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του κοινού παγκοσμίως, και σίγουρα η αστείρευτη διάθεσή της για χιούμορ και το τεράστιο χαμόγελό της έχουν συμβάλει σε αυτό. Η Cameron Diaz, όμως, είναι και περήφανη μαγείρισσα και η ακόλουθη συνταγή είναι μία από τις διάσημες σπεσιαλιτέ της.

Υλικά
Φυτικό ελαιόλαδο σε μορφή σπρέι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε λωρίδες
1 φλιτζάνι μπρόκολο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι καφέ ρύζι, μαγειρεμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 μεγάλο αυγό
1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο
3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
½ κούπα άπαχος ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
1. Ψεκάστε ένα μεγάλο τηγάνι με το σπρέι του φυτικού ελαιόλαδου και ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λάδι.
2. Πασπαλίστε το κοτόπουλο και το μπρόκολο με το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι και βάλτε το στο τηγάνι. Ανακατεύετέ το ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα (2-3 λεπτά).
3. Προσθέστε το αλεύρι και αφήστε το να ψηθεί ανακατεύοντας συνεχώς για άλλο 1 λεπτό. Προσθέστε το ρύζι, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και αφήστε το να ψηθεί για άλλα 2-3 λεπτά.
4. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε ζωηρά μέχρι να μαγειρευτούν και το κοτόπουλο να ψηθεί και από μέσα (1-2 λεπτά).
5. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τον χυμό του λεμονιού, τον ζωμό και τον μαϊντανό.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ