Μακαρονάδα μπολονέζ με τσίλι από την Keira Knightley

Μακαρονάδα μπολονέζ με τσίλι από την Keira Knightley

Τα μακαρόνια με κιμά, αλλιώς.

Η αγαπημένη μας Αγγλίδα ηθοποιός δεν αγαπά ιδιαίτερα τα ξενύχτια, τα μπαρ και τις κραιπάλες, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των συναδέλφων της. Αντίθετα, η Keira Knightley λατρεύει τους φίλους της και τα χαλαρά σκηνικά όπως ένα φαγητό μαζί τους, επιτραπέζια παιχνίδια και ταινίες στο dvd. Η ακόλουθη συνταγή είναι μία από τις σπεσιαλιτέ της ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις, και σίγουρα θα φέρει μια φρέσκια αλλαγή στα κλασικά μακαρόνια με κιμά που φτιάχνατε τόσο καιρό.

Υλικά
3κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο σε κύβους
2 βλαστοί σέλερι κομμένοι σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
700γρ. κιμάς
3/4φλ. ζωμός κοτόπουλου
2/3φλ. λευκό κρασί
2κ.σ. πελτές τομάτας
3κ.σ. τσίλι σε σκόνη
1 1/2φλ. γάλα
μισό πακέτο μακαρόνια (ότι είδος θέλετε), βρασμένα al dente

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προσθέστε τον κιμά με ένα κουταλάκι αλάτι και μαγειρέψετε τον μέχρι να πάρει χρώμα.
3. Ρίξτε τον ζωμό του κοτόπουλου και το κρασί μαζί με το τσίλι σε σκόνη και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, προσθέτοντας δύο κουταλιές της σούπας γάλα κάθε 15 λεπτά. Δοκιμάζετε που και που για να δείτε αν χρειάζεται αλάτι.
4. Μόλις είναι έτοιμο, απομακρύνετε το υπερβολικό λάδι που έχει μαζευτεί στην κορυφή και ρίξτε τη σάλτσα στα μακαρόνια. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κρέμα γάλακτος.