Στικ βανίλιας: πώς το χρησιμοποιούμε;

Στικ βανίλιας: πώς το χρησιμοποιούμε;

Μπορεί να είναι πιο ακριβός από την "συνθετική" βανίλια σε σκόνη, όμως είναι σίγουρο πως μόλις το δοκιμάσετε στην κουζίνα σας θα σας αποζημιώσει- και με το παραπάνω- και θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες: ο λόγος για τον λεπτοκαμωμένο λοβό βανίλιας, ο οποίος φιλοξενεί τα σποράκια που κρύβουν την όλη αυθεντική γεύση και την αρωματική ένταση της βανίλιας.

Πώς τον χρησιμοποιείτε: βάλτε τον λοβό πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με την μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού χαράξτε τον κατά μήκος και ανοίξτε τον στα δύο. Με ένα κουτάλι ή με την πίσω πλευρά του μαχαιριού, «ξύστε» το εσωτερικό του πιέζοντας απαλά, για να πάρετε όλα τα μικροσκοπικά καφέ σποράκια που βρίσκονται μέσα του. Αυτά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε γλυκές δημιουργίες (είναι υπέροχα για να αρωματίσετε κρέμες και παγωτό) ενώ τον άδειο λοβό δεν τον πετάτε: μπορείτε να τον βάλετε σε ένα βάζο με ζάχαρη για της δώσει το άρωμά του, μέσα σε ένα μπουκάλι βότκα ή σε σιρόπια.

Έχετε υπόψιν πως ο άδειος λοβός μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές, αρκεί να τον πλύνετε, να τον στεγνώσετε και να τον φυλάξετε τυλίγοντάς τον με διάφανη μεμβράνη, και τοποθετώντας τον μέσα σε αεροστεγές δοχείο.