Θαλασσινό χταπόδακι στη σχάρα από την Olympia Dukakis

Θαλασσινό χταπόδακι στη σχάρα από την Olympia Dukakis

Η ελληνίδα στην καταγωγή και πολυβραβευμένη σταρ του Hollywoo,d Olympia Dukakis είναι λάτρης του πιο ελληνικού καλοκαιρινού φαγητού, και μας δίνει την δικιά της συνταγή για το αγαπημένο σε όλους χταποδάκι στη σχάρα.

Υλικά

4,5 κιλά χταπόδι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

ελαιόλαδο

Για την σάλτσα

1/2 κούπα ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας ξύδι

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

Εκτέλεση

1.Βάλτε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Σιγουρευτείτε πως το νερό καλύπτει όλο το χταπόδι. Μαγειρέψτε το χταπόδι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Όταν το βγάλετε από την κατσαρόλα, αφήστε το να στεγνώσει καλά.

2.Όταν κρυώσει αρκετά, βάλτε το κάτω από τρεχούμενο νερό και καθαρίστε την μαύρη μεμβράνη. Βάλτε το χταπόδι στη χύτρα και καλύψτε το με νερό. Μαγειρέψτε το χταπόδι στη χύτρα για περίπου 10 λεπτά. Όταν βγάλετε το χταπόδι από την χύτρα, αφήστε το να στεγνώσει καλά όπως πριν.

3.Όταν το χταποδάκι κρυώσει αρκετά, κόψτε τα πλοκάμια και το κεφάλι σε 2 κομμάτια. Περνάτε τα κομμάτια με λίγο λάδι και τα βάζετε την ψησταριά να ψηθούν περίπου 1 ώρα.

4.Για την σως, βάλτε σε ένα μπολ το λάδι, το ξύδι και την ρίγανη και περάστε τα στο μπλέντερ μέχρι να γλινουν ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύστε με το μείγμα το χταποδάκι και σερβίρετε.