Σούπα με ψητές πατάτες από τα χεράκια της Julia Roberts

Σούπα με ψητές πατάτες από τα χεράκια της Julia Roberts

Μπορεί να παίζει την κακιά βασίλισσα στην τελευταία μεταφορά της Χιονάτης στην μεγάλη οθόνη με τίτλο «Mirror Mirror», την Julia Roberts όμως την μάθαμε ως το πιο λαμπερό χαμόγελο του Hollywood καθώς και μια αφοσιωμένη μητέρα και σύζυγο. Γι᾽αυτό και δεν μας κάνει εντύπωση που η αγάπη της για την μαγειρική είναι μεγάλη και αφιερώνει κάποιες ώρες κάθε μέρα για να μαγειρέψει η ίδια το γεύμα της οικογένειάς της. Η ακόλουθη συνταγή για λαχταριστή σούπα με πατάτες, η οποία διαφέρει από τις κοινές πατατόσουπες, είναι μια από τις αγαπημένες της.

Υλικά
6 πατάτες
1/4κ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
6κ. ζωμός κοτόπουλου
1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για την γαρνιτούρα
1/2κ. sour cream
1/2κ. μπέικον, τηγανισμένο και κομμένο σε κομματάκια
1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190C.
2. Τρίψτε τις πατάτες προσεχτικά με μια βούρτσα για να φύγει το χώμα και τρυπήστε τη φλούδα σε διάφορα σημεία. Ψήστε τις για μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν (μην τις τυλίξετε με τίποτα).
3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετέ τα για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν μαλακά και διάφανα.
4. Ξεφλουδίστε τις 3 πατάτες αλλά αφήστε τις άλλες 3 με τη φλούδα. Κόψτε τις στη μέση και σοτάρετέ τις για περίπου 3 λεπτά σε καυτό λάδι.
5. Προσθέστε τον ζωμό και νερό αν χρειάζεται ώστε να καλύψει την επιφάνεια πλήρως και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να βράζει χωρίς καπάκι για 35 λεπτά.
6. Ρίξτε τη σούπα στο μπλέντερ και κάντε την πουρέ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας. Έπειτα, προσθέστε το σχοινόπρασο στο μπλέντερ και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο.
7. Μοιράστε την σούπα σε μπολ και γαρνίρετέ κάθε ένα με μια μεγάλη κουταλιά sour cream. Πασπαλίστε κάθε μπολ με τα κομματάκια μπέικον και το υπόλοιπο σχοινόπρασο και σερβίρετε.