Μην ξεφλουδίζεις την ντομάτα!

Μην ξεφλουδίζεις την ντομάτα!

Φάτε τη ντομάτα με τη φλούδα, για το καλό σας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν τη συνήθεια να ξεφλουδίζουν την ντομάτα. Είτε γιατί, ωμή, στη σαλάτα τους ενοχλεί η φλούδα στο στόμα, είτε σε σάλτσα γιατί αισθάνονται, προφανώς, πως δεν είναι όσο "λεία" θα ήθελαν. Σύμφωνα με έρευνες όμως, ίσως θα ήταν καλό να το ξανασκεφτείτε.
Και αυτό γιατί η φλούδα της ντομάτας, όπως και ολόκληρο το φρούτο, είναι πολύ πλούσια σε λυκοπένιο, που έχει την ιδιότητα να μη χάνεται στο
μαγείρεμα. Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, του οποίου οι αντικαρκινικές ιδιότητες αναφέρονται σε επιστημονικές έρευνες.
Ένα ακόμη θετικό της ντομάτας είναι η μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών που περιέχει, οι οποίες, ως γνωστόν, είναι ιδιαιτέρως πολύτιμες για ολόκληρο τον οργανισμό και κυρίως για την υγεία του πεπτικού συστήματος.