Το καλύτερο τεστ για να μάθετε τις «παραξενιές» του φούρνου σας και να ψήνετε σωστά

Το καλύτερο τεστ για να μάθετε τις «παραξενιές» του φούρνου σας και να ψήνετε σωστά

Ιδανικά, κάθε φούρνος που θα προγραμματιζόταν στους 180C, θα έψηνε το φαγητό στους 180C. Αυτό όμως δεν συμβαίνει, ούτε στους οικονομικούς ούτε στους πανάκριβους φούρνους, με αποτέλεσμα πολλές φορές το φαγητό να μαγειρεύεται πολύ γρήγορα, πολύ αργά ή ανόμοια. Οι σεφ έχουν να προτείνουν μια λύση για να μάθετε όλες τις παραξενιές του φούρνου σας και να ξέρετε από δω και πέρα πώς να μαγειρεύετε τα φαγητά σας. Το «bread test». Απλώστε φέτες ψωμιού του τοστ σε ένα ταψί, ψήστε τις στους 170C για λίγα λεπτά και παρατηρείστε ποιες «αρπάζουν» περισσότερο από άλλες. Έτσι θα εντοπίσετε τα «καυτά σημεία» του φούρνου σας και θα ξέρετε πλέον πως αν έχετε ένα καυτό σημείο στην αριστερή άκρη του φούρνου, για παράδειγμα, θα πρέπει να τοποθετείτε το φαγητό σας έτσι ώστε να μην βλέπει πολύ αυτό το σημείο. Επίσης, καλό θα είναι να έχετε πάντα εύκαιρο ένα θερμόμετρο φούρνου και να το χρησιμοποιείτε συχνά, όπως και το bread test, γιατί η συμπεριφορά του φούρνου αλλάζει όσο περνούν τα χρόνια.