Γεμιστά μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, από τη Meryl Streep

Γεμιστά μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, από τη Meryl Streep

Η ταλαντούχα ηθοποιός ετοιμάζει την αγαπημένη της, γλυκιά λιχουδιά

Υλικά
1 1/2 κούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας μέλι
1 βανίλια
2/3 κούπας αμυγδαλόψιχα, περασμένη στο multi
1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις\
1 3/4 κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας για τη γέμιση

Εκτέλεση
1) Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, το μέλι και τη βανίλια. Προσθέστε τα αμύγδαλα και το αλεύρι, και ανακατέψτε καλά με σπάτουλα, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Χωρίστε το μίγμα της ζύμης σε τέσσερα ίσα κομμάτια, τυλίξτε το κάθε κομμάτι με μεμβράνη, και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.


2) Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε την ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού. Με ένα κουπ- πατ σε σχήμα καρδιάς, κόψτε το φύλλο της ζύμης και τοποθετήστε τα μπισκότα σας σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Στο κέντρο των μισών μπισκότων, δημιουργήστε με το δάχτυλό σας ένα ελαφρύ βαθούλωμα, όπου θα βάλετε την μαρμελάδα.


3) Ψήστε για 12- 14 λεπτά, ή μέχρι τα μπισκότα να χρυσίσουν. Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τα για 2 λεπτά να κρυώσουν λίγο στην λαμαρίνα τους, και, στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε σχάρα. «Κλείστε» ταμ μπισκότα με την μαρμελάδα, με τα άλλα μισά. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ποσότητα της ζύμης.