Η αγαπημένη σάλτσα για σπαγγέτι του Frank Sinatra

Η αγαπημένη σάλτσα για σπαγγέτι του Frank Sinatra

Το κλασικό ιταλικό πιάτο που υπήρξε η διατροφική αδυναμία του superstar

Ο Frank Sinatra είχε αδυναμία στην ιταλική κουζίνα και ένα από τα αγαπημένα του πιάτα δεν ήταν άλλο από την κλασική μακαρονάδα με σάλτα ντομάτας. Αυτή είναι η αγαπημένη του συνταγή για την πεντανόστιμη σάλτσα napoletana.

Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
1 κονσέρβα ντοματάκια
½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
¼ κουταλιά του γλυκού βασιλικός
1 πρέζα ρίγανη
Μαϊντανός
4 σκελίδες σκόρδο
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι, αφήστε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήστε τα να μαλακώσουν και, μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε τις σκελίδες του σκόρδου.
Σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι πολτοποιήστε ελαφρώς τα ντοματάκια με τον χυμό τους, και ρίξτε τα στο τηγάνι. Αφήστε την σάλτσα να σιγοβράσει για 20, περίπου, λεπτά και προσθέστε τα μυρωδικά. Στο μεταξύ ετοιμάστε τα ζυμαρικά σας, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίστε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι με την σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε παρμεζάνα της αρεσκείας σας.

Διαβάστε ακόμα:
Το αγαπημένο, σοκολατένιο κέικ της Barbra Streisand
Γεμιστά μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, από τη Meryl Streep
Τα αγαπημένα brownies της Katharine Hepburn