Παράβρασα τα λαχανικά μου και έγιναν χάλια, αλλά λυπάμαι να τα πετάξω. Τι να κάνω;

Πρόκειται για ένα συχνό λάθος που μπορεί να κάνει και η πιο έμπειρη μαγείρισσα αν ξεχαστεί λίγο και ναι, η αλήθεια είναι πως τα παραβρασμένα λαχανικά είναι τόσο «νια νια» που δεν τρώγονται με τίποτα, τουλάχιστον όχι ευχάριστα. Ε και αν δεν απολαμβάνεις το φαγητό σου, γιατί να το φας; Μια καλή λύση, λοιπόν, αν πάθετε αυτό το ατύχημα είναι να βάλετε τα λαχανικά στο multi και να τα χρησιμοποιήσετε σε μια σούπα! Εναλλακτικά, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα να τα βάλετε σε ένα μπολ με μαρούλι, ρόκα, κόκκινο κρεμμύδι και ξίδι μπαλσάμικο (ή και κάτι άλλο αν προτιμάτε) και να φτιάξετε μια απλή αλλά πεντανόστιμη σαλάτα.

Πάντως, για να αποφύγετε το υπερβολικό βράσιμο στα λαχανικά, θα πρέπει να δίνετε προσοχή στην πυκνότητά τους. Δεν μαγειρεύονται όλα τα λαχανικά με τον ίδιο ρυθμό, για παράδειγμα, σε μια σούπα λαχανικών, μην προσθέσετε τον αρακά την ίδια στιγμή με τις πατάτες. Όταν οι πατάτες θα είναι έτοιμες, ο αρακάς θα είναι λιωμένος. Επίσης, μπορείτε μετά το σοτάρισμα, όταν τα λαχανικά σας θα έχουν το ψήσιμο που θέλετε, να τα βάλετε σε παγωμένο νερό ώστε να σταματήσουν να ψήνονται έξω από το τηγάνι. Απλά μην τα αφήσετε για πολύ ώρα. Μόλις κρυώσουν, βάλτε τα πάνω σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ