Πεντανόστιμα muffins διαίτης, από τα χεράκια της Gwyneth Paltrow

Πεντανόστιμα muffins διαίτης, από τα χεράκια της Gwyneth Paltrow

Μια εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Η Gwyneth Paltrow αγαπάει τη... γραμμή της. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Το γλυκό, λοιπόν, που έχει προτείνει στους fans της δε θα μπορούσε να μην ήταν γευστικό αλλά παράλληλα light. Πάμε να το δούμε:

Υλικά:
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100ml γάλα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
175ml σιρόπι σφενδάμου (συν 2 κ.σ έξτρα σιρόπι για περάσετε από πάνω τα muffins)
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
500g αλεύρι χωρίς γλουτένη
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 ½ κ.σ μείγμα πιπεριών
½ κ.γ αλάτι

Εκτέλεση:
1 . Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C

2 . Χαράξτε τη γλυκοπατάτα μερικές φορές με ένα μαχαιράκι ή ένα πιρούνι και αφήστε τη να ψηθεί στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει. Βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε την έξω μέχρι να κρυώσει εντελώς

3 . Ξεφλουδίστε τη γλυκοπατάτα και έπειτα λιώστε την με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ. Έπειτα ρίχνετε μέσα στο ίδιο μπολ το ελαιόλαδο , το γάλα αμυγδάλου , το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια. Σε ένα ξεχωριστό μπολ , χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ , τη σόδατα μπαχαρικά και το αλάτι . Ρίχνετε το υγρό μείγμα στο μπολ με την πατάτα και ανακατεύετε καλά.

4 . Στις ειδικές θήκες muffins ρίχνετε ομοιόμορφα το μείγμα

5 . Τα ψήνετε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 λεπτών του ψησίματος , περάστε τα muffins με το επιπλέον σιρόπι σφενδάμου . Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν!

Καλή απόλαυση!!