Νόστιμα και πανεύκολα gluten free ψωμάκια από την Gwyneth Paltrow

Νόστιμα και πανεύκολα gluten free ψωμάκια από την Gwyneth Paltrow

Η celebrity που είναι fan της υγιεινής διατροφής, μοιράζεται την συνταγή της

Είναι γνωστή η αγάπη της Gwyneth Paltrow για το υγιεινό lifestyle- η οποία αποτυπώνεται, καθημερινά, στο προσωπικό της blog, Goop. Εκεί βρήκαμε και την μοναδική συνταγή της σταρ για υγιεινά ψωμάκια χωρίς γλουτένη. Γίνονται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμα! Δοκιμάστε τα!

Υλικά (για περίπου 5 ψωμάκια):
3 κούπες αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 ½ κούπας γάλα
2 ¼ κουταλιές της σούπας ξερή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
1 αυγό και ένα ασπράδι αυγού, χτυπημένα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Για την επάλειψη:
1 αυγό χτυπημένο
¼ της κούπας σουσάμι

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό (να μπορείτε να το ακουμπήσετε χωρίς να καίγετε). Προσθέστε την μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί στο μείγμα. Αφήστε το να αφρίσει για περίπου 5 λεπτά.

Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και προσθέστε τους το μείγμα γάλακτος- μαγιάς. Ανακατέψτε με τον γάντζο για περίπου 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη.

Τοποθετήστε την ζύμη σε χαρτί ψησίματος, ελαφρώς λαδωμένο, και καλύψτε την με μία ζεστή, υγρή πετσέτα. Αφήστε την να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
Αφού φουσκώσει, χωρίστε την σε ίσα ψωμάκια, και τοποθετήστε τα σε μία λαμαρίνα, στρωμένη με λαδόκολλα. Με την βοήθεια ενός πινέλου, αλείψτε τα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε τα με το σουσάμι. Ψήστε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 50 λεπτά.