Πώς να βράσετε τα αβγά χωρίς να σπάσουν σε 3 απλά βήματα

Βρισκόμαστε ακριβώς στη χρονική περίοδο όπου όλες οι κουζίνες στην Ελλάδα κάνουν το ίδιο πράγμα αυτή την εποχή του χρόνου: βράζουν αβγά τα οποία μετέπειτα θα βαφτούν κόκκινα. Υπάρχει, ωστόσο, ένα πρόβλημα που αρκετές γυναίκες αντιμετωπίζουν και αυτό δεν είναι άλλο από τις ρωγμές, μέχρι και το σπάσιμο, των αβγών ενώ βράζουν. Πρόβλημα είπαμε; Κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν 3 εύκολα βήματα για να βράσετε τα αβγά σας, τα οποία σας εγγυούνται πως δε θα δημιουργηθεί ούτε μισή ρωγμή στο τσόφλι. Ορίστε ο οδηγός σας:

1. Βάλτε με απαλές κινήσεις τα αβγά σε ένα άδειο κατσαρολάκι.
2. Ρίξτε κρύο νερό γύρω τους και όχι κατευθείαν πάνω τους. Όταν εκθέτουμε αμέσως τα αβγά σε ζεστό ή καυτό νερό, τα «σοκάρουμε» και δημιουργούν ρωγμές.
3. Προσθέστε στο νερό από 1κ.γ. ξίδι για κάθε αβγό που έχετε στο κατσαρολάκι και έπειτα ανοίξτε το μάτι. Το ξίδι βοηθά τις πρωτεΐνες στο ασπράδι του αβγού να σχηματιστούν πιο γρήγορα και να «δέσουν» τις ρωγμές στο κέλυφος πριν ανοίξουν. Αφήστε τα αβγά να βράσουν για 8 λεπτά ώστε να γίνουν σφιχτά.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ