Τα pancakes λαχανικών θα γίνουν το νέο αγαπημένο σου πιάτο για brunch

Άφησε για λίγο τη σοκολάτα στην άκρη!

Το brunch είναι μία συνήθεια που έχουμε λατρέψει δεόντως εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια. Μαζευόμαστε όλοι η παρέα σε κάποιο σπίτι ή εστιατόριο/καφέ και τρώμε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές. Την επόμενη, λοιπόν, Κυριακή που οι φίλοι σου θα σου χτυπήσουν την πόρτα, δοκιμάστε αυτά τα pancakes. Εννοείται, πως στο τέλος μπορείτε να «κλείσετε» το brunch σας με κάτι σοκολατένιο.

Υλικά:

Πατάτες, 2 βρασμένες ελαφρά
Καρότα, 2 τριμμένα στον τρίφτη
Κρεμμύδι ξερό, 1 κομμένο σε μικρά κυβάκια
Αυγά, 3 τεμάχια χτυπημένα
Φαρίνα, 1 φλιτζάνι τσαγιού
Μαϊντανός, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος
Αλάτι - πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τις πατάτες ίσα να μπορούν να τσιμπηθούν με ένα πιρούνι και τις τρίβουμε στον τρίφτη.

Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

Στο μπολ με τις τριμμένες πατάτες προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, το κρεμμύδι,τα αυγά, το αλεύρι, αλάτι-πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας και ζυμώνουμε απαλά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί (όχι πολύ καυτό).

Πλάθουμε τις τηγανίτες και τις τηγανίζουμε. Μόλις τις βγάλουμε από το τηγάνι τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Προσοχή:Σερβίρονται ζεστές.

 

Δοκίμασε ακόμα:

Μαμαδίστικα κουλουράκια με σιρόπι λεμονιού: Δες τη συνταγή

Συνταγή για λαχταριστά pancakes!

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ