Όταν το μπρόκολο γίνεται λιχουδιά: Με παρμεζάνα και γιαούρτι στο φούρνο!

Αν ακούτε «μπρόκολο» και ανακατεύετε το στομάχι σας, είναι επειδή δεν ξέρετε πώς να το τρώτε. Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά λαχανικά που υπάρχουν και με την κατάλληλη συνταγή μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας φαγητό. Για να διαπιστώσετε πως δεν σας κάνουμε πλάκα, δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική συνταγή η οποία γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο με τον πιο απλό τρόπο, και αν δεν την λατρέψετε σας επιστρέφουμε το λεφτά σας. Εντάξει, όχι ακριβώς, αλλά το πιάσατε το νόημα.

Υλικά
1 μπρόκολο μεσαίου μεγέθους, χωρισμένο σε φούντες
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
3κ.σ. μουστάρδα
1/2κ.γ. πάπρικα
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά και το στραγγίζετε.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε όπως θέλετε.
3. Παίρνετε τις φούντες του μπρόκολου, τις βουτάτε μία-μία στο μείγμα του γιαουρτιού και τις τοποθετείτε σε ένα πυρέξ. Τέλος πασπαλίζετε την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα.
4. Ψήνετε το μπρόκολο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για μισή ώρα (περίπου) μέχρι να ροδίσει.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ