Ένα... γλυκό κυρίως πιάτο: Υπέροχη τάρτα με γλυκοπατάτες!

Μια παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή για την ημέρα των Ευχαριστιών στο τραπέζι σας!

Μπορεί να σας ξενίζει λίγο, πρόκειται όμως για ένα εξαιρετικά δημοφιλές πιάτο στην Αμερική, ειδικά στο Thanksgiving, που όλοι αγαπάνε με πάθος. Και ένα κομμάτι από αυτή την καταπληκτική τάρτα θα σας δώσει να καταλάβετε γιατί.

Υλικά
2 κούπες γλυκοπατάτες, λιωμένες
115γρ. βούτυρο, λιωμένο
2 αυγά, διαχωρισμένα
1 κούπα συμπαγής καστανή ζάχαρη
1/4κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. τριμμένο ginger
1/2κ.γ. κανέλα
1/2κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
1/4 κούπα λευκή ζάχαρη
1 έτοιμη ζύμη για τάρτα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψί για τάρτες.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τις γλυκοπατάτες, το βούτυρο, τους κρόκους των αυγών, τη καστανή ζάχαρη, το αλάτι, το ginger, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γάλα εβαπορέ. Ανακατέψτε τα πολύ καλά.
3. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα άλλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε 1/4 κούπας ζάχαρη και ρίξτε το στο μείγμα με τις γλυκοπατάτες, ανακατεύοντας απαλά.
4. Ρίξτε το μείγμα μέσα στη ζύμη και ψήστε τη τάρτα στους 200C για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 175C και αφήστε την να ψηθεί για άλλα 30 λεπτά, μέχρι η γέμιση να δέσει και η ζύμη να πάρει χρώμα.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ