Φρέσκια σαλάτα με σύκο

Η σαλάτα που συνδυάζει γεύσεις από όλη την μεσόγειο: ισπανικό ζαμπόν, ιταλική μοτσαρέλα, σύκα για ελληνικό άρωμα και ρόδι για φρεσκάδα.

 

Υλικά

1 μεσαίο μαρούλι

70γρ. ρόκα

6 σύκα κομμένα στα τέσσερα

3 αβγά βραστά (σφικτά)

2 φρέσκια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

2 μπάλες τυρί μοτσαρέλα κομμένες στα τέσσερα

24 κομμάτια ισπανικό σαλάμι Serrano

4 τομάτες ψιλοκομμένες

Σπόρια από 1 ρόδι

Για το ντρέσινγκ:

Χυμός από 1 λεμόνι

2 κουταλιές λεμονιού ελαιόλαδο

Θαλασσινό αλάτι

Κόκκινο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ βάλτε το μαρούλι,  τη ρόκα και το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατέψτε τα. Προσθέστε τα σύκα, τα καρύδια, τη  μοτσαρέλα, το σαλάμι κομμένο σε κομμάτια, το ρόδι και τις ντομάτες. Ανακατέψτε τα υλικά να πάνε παντού.

2.Σε ένα άλλο μικρό μπολ βάζετε τον χυμό λεμόνι το λάδι και τα μπαχαρικά. Το χτυπάτε με ένα κουτάλι καλά να γίνει ενιαίο μείγμα και περιχύνετε την σαλάτα σας. Η γευρική σαλάτα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ