Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, αμύγδαλα και μαύρες ελιές

Μια πρωτότυπη, χορταστική σαλάτα

Υλικά

½ κιλό αμπελοφάσουλα (ή λεπτά, τρυφερά φασολάκια απλά)
2 κσ ασπρισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
12 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
4 ελιές ολόκληρες
4 αβγά βραστά, κομμένα σε στρογγυλές φέτες
2 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κσ μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αρχικά, καθαρίζετε καλά τα φασολάκια και τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 10 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε σε ένα άνετο μπωλ να στραγγίξουν από το νερό και να κρυώσουν εντελώς.

Κατόπιν, καβουρντίζετε ελάχιστα τα αμύγδαλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζετε τα φασολάκια και τα ανακατεύετε με τις ψιλοκομμένες ελιές και τα αμύγδαλα. Σε ένα μικρότερο μπωλ ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το μαϊντανό.

Στο μπωλ με τα φασόλια και τις ελιές ρίχνετε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας, και στη συνέχεια προσθέτετε την σάλτσα μαγιονέζας. Ανακατεύετε προσεκτικά και διακοσμείτε με τα κομμένα αυγά και τις ολόκληρες ελιές. Ιδανικά, βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για μερικά λεπτά προκειμένου να είναι δροσερή, αλλά και να δέσει η σάλτσα με τα υλικά.

Tip*
Μπορείτε να προσθέσετε μερικές λεπτές φέτες ή κύβους μυζήθρας, φέτας ή μανουριού. 

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ