Απόλαυση χωρίς ενοχές: Φτιάξτε την πιο νόστιμη και ελαφριά σπιτική μαγιονέζα

Γιατί υπάρχει απόλαυση και με λιγότερα λιπαρά

Αν είστε από εκείνες που έχουν ως μότο τον παραλλαγμένο στίχο γνωστού και αγαπημένου τραγουδιού, «ό, τι αγαπάω εγώ παχαίνει», αφενός να σας ενημερώσουμε ότι δεν είστε οι μόνες, και αφετέρου να σας πούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέστε γιατί για όλα υπάρχει λύση.

Άς πάρουμε σαν παράδειγμα την μαγιονέζα, η οποία είναι μία από τις πιο αμαρτωλές απολαύσεις. Δεν την πιάνει το μάτι σου, αλλά είναι αρκετή για να απογειώσει οποιοδήποτε πιάτο-έχετε βάλει στα φασολάκια, αν όχι δεν ξέρετε τι χάνετε-και να το κάνει ακόμα πιο νόστιμο και ελκυστικό. Βέβαια, η μαγιονέζα θεωρείται και ένα από τα πιο παχυντικά συνοδευτικά, με αρκετές θερμίδες και ακόμα περισσότερα λιπαρά. Ε και; Εμείς θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε τη δική σας, ελφαριά και σπιτική, για να μπορείτε να απολαμβάνετε χωρίς ενοχές!

Υλικά:

1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

1 κ.γ. ξίδι

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

1 αυγό

½ κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι μουστάρδα

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, εκτός από το λάδι του οποίου βάζουμε μόλις το ¼ της ποσότητας.

2. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, και κατά τη διάρκεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι σιγά σιγά. Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε. Η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη!

Διαβάστε ακόμη:

Το μυστικό για τα πιο νόστιμα τηγανητά αυγά που φτιάξατε ποτέ

Ο Gordon Ramsay μας δείχνει πώς να φτιάξουμε την τέλεια μπριζόλα

Choco lovers; Εύκολη συνταγή για λαχταριστή τάρτα σοκολάτας

Κρέπα με κοτόπουλο: Η πιο εύκολη και συγκλονιστική συνταγή που δοκιμάσατε ποτέ

 

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ